Tourism Authority of Thailand

Jatka golfkautta Thaimaassa. Esittelyssä Thaimaan parhaat golfkentät

Pressmeddelande   •   Dec 18, 2013 09:00 CET

Thaimaassa vierailee vuosittain yli 400 000 golfmatkailijaa. Maan kaunis luonto, miellyttävä ilmasto ja maailmanluokan kentät houkuttelevat monia yhdistämään aurinkolomaan myös harrastuksensa. Thaimaa onkin loistava matkakohde kaikentasoisille pelaajille.

Thaimaan-lomaan yhdistetään yleensä kirkas taivas, turkoosi vesi ja aurinkorannoilla loikoilu. Maasta löytyy kuitenkin monia upeita golfkenttiä sekä ammattilais- että amatööritasoisille pelaajille. Klubit sijaitsevat usein suosittujen turistikohteiden lähellä, minkä ansiosta ne ovat mainioita päiväretkikohteita.

Pohjoismaissa golfkausi on suhteellisen lyhyt ja sitä rokottavat kylmenevät säät. Monet pelaajat ovatkin ottaneet tavaksi lentää pelimatkalle Thaimaahan pimeänä vuodenaikana.

– On hauska nähdä, että matkailijat ovat löytäneet Thaimaan golfkentät. Maan ensimmäinen kenttä avattiin jo vuonna 1924, mutta Thaimaasta kehittyi vasta myöhemmin varsinainen golfmaa. Thaimaan matkailutoimisto on järjestänyt jo kolmena vuotena arvostetun golfturnauksen, joka kantaa nimeä Thai Nordic Cup. Turnaus kestää seitsemän päivää ja se pelataan useilla eri kentillä, Pohjoismaiden Thaimaan matkailutoimiston johtaja Nalinee Pananon kertoo. 

Huhtikuun 2014 alussa Black Mountain -kentällä Hua Hinissä pelattava Nordea Tour -turnaus aloittaa jo toista vuotta peräjälkeen Thaimaan golfkauden.

Thaimaassa on kaiken kaikkiaan noin 260 golfkenttää. Seuraavassa esittelemme niistä muutaman suosikkimme. 

Bangkok

Thai Country Club, Bangkok
Tämä golfkenttien helmi sijaitsee vain tunnin päässä Bangkokin keskustasta. Kenttä on valittu Thaimaan parhaaksi ja viiden parhaan joukkoon Aasiassa. Alueen toimintaa johtaa arvostettu Peninsula-hotelliketju. Yksi asia on varma: Thai Country Club on maailmanluokan golfkenttä.
www.thaicountryclub.com

Phuket ja Koh Samui

Blue Canyon Country Club (Canyon Club), Phuket
Blue Canyon on yksi maailman kauneimmista golfkentistä ja sijaitsee vain kivenheiton päässä Phuketin lentokentästä. Kentällä on pelattu monia kansainvälisiä kilpailuja, joissa on nähty maailmanluokan tähtiä, muun muassa Tiger Woods, Ernie Els ja Greg Norman. Jännittävän kierroksen päätteeksi pelaajat voivat rentoutua klubin kylpylässä, hotellissa tai ravintolassa.
www.bluecanyonclub.com

Santiburi Samui Country Club, Samui
Santiburi Samuita voisi parhaiten kuvailla ”henkeäsalpaavaksi”. Saaren pohjoisrannikolla sijaitsevalla kentällä pelaajat voivat nauttia taianomaisista maisemista vesiputouksineen, vuorineen ja trooppisine viidakkoineen. Merinäköala on luonnollisesti upea. Klubi tarjoaa lisäksi laajan valikoiman palveluja. www.santiburi.com

Itärannikko

Leam Chabang International Country Club, Pattaya
Tämä vehreä, Jack Nicklausin suunnittelema golfkenttä sijaitsee vain kolmenkymmenen kilometrin päässä Pattayasta. Tarkoin harkittu 27-reikäinen kenttä sulautuu täydellisesti ympäröivään luontoon.
www.laemchabanggolf.com

Siam Country Club (Old Course), Pattaya
Siam Country Clubilla järjestettiin Thaimaan ensimmäinen Honda LPGA -turnaus vuonna 2007. Maailman parhaat pelaajat pistivät viheriöt todella koetukselle. Kenttää pidetään yhtenä maan kauneimmista ja se on erittäin suorittu erityisesti ulkomaisten pelaajien keskuudessa. Syy tähän on kentän täydellinen kunto ja erinomainen sijainti vain muutaman kilometrin päässä Pattayasta.
www.siamcountryclub.com

Hua Hin

Banyan Golf Club, Hua Hin
Tämä vuonna 2008 avattu golfkenttä sijaitsee vain kivenheiton päässä Hua Hinin keskustasta. Kentällä on 18 reikää ja klubin yhteydessä on hotelli ja erillisiä loma-asuntoja. Banyan on äänestetty yhdeksi Kaakkois-Aasian tärkeimmistä golfkentistä. Banyan Golf Club on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde!
www.banyanthailand.com

Black Mountain Golf Club, Hua Hin
Black Mountain onruotsalaisomistuksessa oleva kenttä, joka sijaitsee sademetsien katveessa vain 20 minuutin päässä Hua Hinistä. Kenttä valittiin maan parhaaksi vuonna 2011 Asian Golf Monthly Awards -kilpailussa. 18-reikäisen kentän lisäksi klubilla on mahdollisuus myös rentoutua hikisen kierroksen jälkeen.
www.blackmountainhuahin.com

Springfield Royal Country Club, Hua Hin
Tämä golfkenttien helmi sijaitsee 25 kilometriä Hua Hinistä pohjoiseen. Kentällä toimii myös arvostettu Heartland Golf School -koulu. Kierroksella kokee monia hienoja hetkiä, mutta reiät kolme, neljä ja viisi ovat erityisen sykähdyttäviä. Kenttä mutkittelee kauniin vesistön äärellä ja trooppiset maisemat ovat kuin suoraan luontodokumentista.
www.springfieldresort.com

Pohjois-Thaimaa

Santiburi Country Club, Chiang Rai
Tällä kentällä yhdistyvät hyvä suunnittelu ja viehättävä ympäristö. Santiburi Country Club sijaitsee 10 kilometriä Chiang Rain ulkopuolella Pohjois-Thaimaassa luonnonkauniissa maisemissa. Kenttä on vaativa, mutta antaa tilaisuuden moniin näyttäviin lyönteihin.
www.santiburi.com

Chiangmai Highlands Golf & Spa Resort, Chiang Mai
Pohjois-Thaimaa on tunnettu syvistä laaksoista, korkeista vuorista ja vehreistä metsistä. Niistä kaikista voi nauttia myös tällä upealla kentällä. Maailmanluokan golfkentällä on satakunta hiekkaestettä ja muutama kristallinkirkas vesieste. Kierros Chiangmai Highlandsilla hyödyntää kaunista ympäristöä fantastisella tavalla.
www.chiangmaihighlands.com

Thai Nordic Cup
Voit lukea lisää Thaimaan matkailutoimiston omasta golfturnauksesta sivustossa www.thainordiccup.com

Lisätietoja Thailändska Turistbyrån -matkatoimistosta
Tourism Authority of Thailand (TAT) perustettiin vuonna 1960, ja se oli ensimmäinen organisaatio Thaimaassa, joka vastasi matkailun edistämisestä maassa. Tukholman Thailändska Turistbyrån perustettiin vuonna 2002, ja se vastaa Pohjoismaista ja Baltian maista. Thailändska Turistbyrån toimittaa matkustustietoja yleisölle, matkatoimistoille ja medialle ja kannustaa Pohjoismaiden ja Baltian asukkaita matkustamaan Thaimaahan. Lue lisää osoitteesta www.tourismthailand.org/se.