Tourism Authority of Thailand

Maistuva loma Bangkokissa

Pressmeddelande   •   Sep 24, 2014 10:00 CEST

Matka Thaimaahan ei merkitse enää pelkästään aurinkoa ja rantoja. Yhä useammat matkailijat tutustuvat maahan ja kulttuuriin erilaisten harrastusten kautta. Yksi suosiotaan jatkuvasti kasvattava loma-aktiviteetti on thaimaalainen kokkauskurssi.

Kokkauskurssien määrä Thaimaassa on kasvanut viime vuosina, ja nykyisin kursseja on tarjolla suurimmissa matkailukohteissa. Laajin valikoima on pääkaupungissa Bangkokissa. Siellä kaikki aina aloittelijasta rutinoituneempaan harrastajaan voivat oppia lisää uskomattoman monipuolisen thaimaalaisen keittiön saloista – niin katuruoasta ja fine diningista kuin kaikesta siltä väliltäkin. Kurssien sisältö vaihtelee, mutta suosituimpia ovat puolipäiväkurssit.

– Turistit ovat kiinnostuneita ruoanlaitosta, ja thaimaalainen keittiö on hyvin suosittu. On mukavaa, että monet käyttävät tilaisuuden hyväkseen ja opiskelevat uutta mauista, tekniikoista ja eri ruokalajeista Thaimaassa käydessään, Tukholmassa sijaitsevan Thaimaan matkailutoimiston johtaja Pakkanan Winijchai sanoo.

Thaimaan matkailutoimisto antaa kolme vinkkiä kokkauskouluista Bangkokissa:

Cooking with Poo
Kokki Poo tarjoaa aitoon thaimaalaiseen katuruokaan keskittyviä kursseja keskellä Klong Toeyn kaupunginosaa. Hänen ruoanlaittotaitonsa on huomioitu ympäri maailmaa. Lisäksi huomiota on herättänyt hänen toimintansa ja osallistumisensa Helping Hands -hankkeeseen, jossa hän auttaa Klong Teoyn asukkaita oman toiminnan käynnistämisessä. Poon kokkauskurssi alkaa aamulla kiinnostavalla käynnillä paikallisilla ruokamarkkinoilla. Kurssilla valmistetaan kolme ateriaa, jotka voi syödä paikan päällä tai ottaa mukaan. Ryhmät ovat pieniä ja tunnelma rento ja mukava. Kurssi sopii perheille, aloittelijoille ja muille, jotka haluavat viettää mukavan aamupäivän hyvän, perinteisen thai-ruoan parissa.
http://www.cookingwithpoo.com/cooking-classes

Issaya Cooking Studio
Ravintola Issaya on valittu yhdeksi Aasian parhaista ravintoloista. Ravintolan yhteydessä toimivassa ruoanlaittostudiossa omistaja, tunnettu kokki Ian Kittichai ja hänen pätevät työntekijänsä pitävät kursseja. Suosituimpia on puolipäiväkurssi, jolla valmistetaan kolme ruokalajia.  Ruokalajit ovat yhdistelmä perinteistä thai-ruokaa ja kokeilevampaa kokkaustaitoa. Kurssi on suunniteltu kaikentasoisille osallistujille aloittelijasta taitavaan ruoanlaittajaan. Tilat ovat modernit ja kauniisti suunnitellut.
http://www.issayastudio.com/content/classes

May Kaidee Cooking School
Thaimaalaiseen vegetaariseen ja vegaaniruokaan erikoistunut May Kaidee on järjestänyt kokkauskursseja vuodesta 1988 lähtien. Tarjolla on useita erilaisia kursseja, mutta puolipäiväkurssi on suosituin. Kurssilla valmistetaan kahdeksan ruokalajia ja osallistujat saavat lisätietoa thaimaalaisista mausteista, raakaruoasta ja chilitahnan valmistuksesta. Kurssi sopii niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin ruoanlaittajalle.
http://www.maykaidee.com/cooking-school


Thaimaan matkailutoimisto
Tourism Authority of Thailand (TAT) perustettiin vuonna 1960. Se oli Thaimaan ensimmäinen organisaatio, joka vastaa erityisesti matkailun edistämisestä maassa. Vuonna 2002 avattu Tukholman toimisto vastaa Pohjoismaiden ja Baltian alueesta. Tukholman toimisto antaa matkustamiseen liittyvää tietoa yleisölle, matkatoimistoille ja medialle sekä kannustaa Pohjoismaiden ja Baltian asukkaita matkustamaan Thaimaahan. Lue lisää sivustossa http://fi.tourismthailand.org/home