Markem-Imaje AB

Markem-Imaje gjenoppfinner standarden for småkarakter blekkstråleskrivere med lansering av skriveren 9232.

Pressmeddelande   •   Feb 01, 2011 08:30 CET

Markem-Imaje innfører en ny småkarakter blekkstråleskriver på markedet for merke- og utskriftsløsninger: 9232. Denne skriveren symboliserer Markem-Imajes kapasitet til å reformulere standarden for kontinuerlig blekkstråleteknologi, og viser dermed klart firmaets engasjement overfor sine kunder.

9232-skriveren vil uten tvil bli flaggskipet i 9000-serien. Den brukes til å skrive ut best før-datoer, logoer, alfanumerisk tekst og 1D- og 2D-strekkoder for kunder innen næringsmiddel-, drikkevare-, legemiddel-, kosmetikk-, elektronikk-, kabel- og ekstruderingsindustrien.

I følge Pascal Vergniaud, som er produktsjef for småkarakter blekkstråleskriverne hos Markem-Imaje ”har den økonomiske krisen og de siste utviklingene innen miljøvern vist at det nå er viktig å sette de globale brukskostnadene og miljøvern i sentrum ved utvikling av skrivere. Alt  må dekkes: selve maskinen, selvfølgelig, men også forbruksproduktene, vedlikeholdet og tjenestene. Med 9232 gir Markem-Imaje et klart svar på denne tendensen.”

9232-skriveren gir en optimal og klar styring av merkingen, noe som igjen gir bedre kontroll over kostnadene, miljøpåvirkningen og utskriftsytelsen. Denne ytelsen skyldes hovedsakelig det nye blekksystemet og det innovative skriverhodet. Skriveren har også et brukergrensesnitt med en berøringsskjerm som er blant det aller beste som finnes på markedet.

Serge Kral, direktør for Markem-Imaje Business Group, sier: ”Det er første gang en fabrikant engasjerer seg med håndgripelige og målbare fordeler på det utstyret som har blitt utviklet. Vi har regnet ut at 9232 vil gi våre kunder opp til 20 % økonomi på TCO (total eierkostnad), i forhold til våre største konkurrenter.  Vi har forlenget garantien på utstyret til 18 måneder, og det samme gjelder intervallet for vedlikehold ved standard bruk.”

I tillegg til Markem-Imajes forpliktelse når det gjelder utstyrets pålitelighet, engasjerer fabrikanten seg når det gjelder miljøvern. 9232 består av 80 % resirkulerbare materialer. Maskinen kan brukes med keton- og MEK-fritt blekk, og er konform med RoHS-direktivet.

9232-skriverens unike produktspesifikasjoner:

Kostnadsreduksjon  • Blekkpatroner med økt autonomi, med utskrift på opp til 90 millioner tegn per liter som standard.
  • Forbruk av additiver som kan reduseres med opp til 2,5 ml/t ved 20 °C, avhengig av bruksforhold.
  • Intervaller mellom to vedlikeholdsoperasjoner utvidet til 18 måneder.Usvikelig pålitelighet  • Ypperlig tilgjengelighetsgrad på opp til 99,6 % uten assistanse, takket være det nye blekksystemet og de innovative skriverhodet (tilgjengelighetsgrad = driftstid / [driftstid+dødtid]).
  • 18 måneders garanti på utstyret, med betingelser fastsatt av Markem-Imaje.
  • IP56-rangert rustfritt stålkabinett som ikke krever fabrikkluft.Optimaliserte operasjoner  • Nytt revolusjonært brukergrensesnitt med 7-tommers Wide berøringsskjerm i farger.
  • Sanntidsdisplay av gjenstående skrivekapasitet, oppfølging av forbruk, skrivertilgjengelighet og vedlikeholdsoperasjoner.
  • Hurtig og sikker utskifting av forbruksprodukter, uten at det er nødvendig å avbryte produksjonen.
  • Kan monteres på bord eller vertikalt. Høykvalitetsmerking  •  Utskriftshastighet på opp til 6,6 m/sek.
  •  Fonthøyde på opp til 32 punkter.
  •  Ekstra rask utskriftsmodus som ekstrautstyr.Miljøinitiativ  • Over 80 % resirkulerbare materialer.
  • Nytt flerbruksblekk uten ketone og uten MEK.
  • Strømeffekt begrenset til 60 VA, noe som gir begrenset strømforbruk. 

Om Dover

Dover, som er notert på New York-børsen (NYSE:DOV), er en verdensomspennende og allsidig produsent av industriprodukter med et årlig utbytte på 5,8 milliarder dollar i 2009. Dover omfatter 30 regnskapspliktige selskaper og over 30 000 ansatte over hele verden.

Se www.dovercorporation.com for mer informasjon.

Om Markem-Imaje

Markem-Imaje, som er et heleid datterselskap av New York-baserte Dover Group, er en betrodd internasjonal produsent av løsninger for produktidentifisering og produktsporing, og tilbyr en komplett serie pålitelige og innovative inkjet-, termotransfer-, laser-, Print & Apply etiketteringssystemer.

Med over 95 års erfaring leverer Markem-Imaje fullt integrerte løsninger som muliggjør produktkvalitet og sikkerhet, tilpasning til lovgivning og detaljhandel, bedre tilbakekallingsrutiner for produkter og forbedrede produksjonsprosesser.

Markem-Imaje har hovedkvarter i Bourg-lès-Valence i Frankrike og forsyner over 30 000 kunder med optimale løsninger for produktmerking og produktkoding. I tillegg støttes Markem-Imajes kunder av 30 datterselskaper, 6 FoU-sentre og flere produksjonsanlegg og verksteder for utstyrsreparasjoner, som er strategisk plassert rundt omkring på kloden.

 Se www.markem-imaje.no for mer informasjon