Markem-Imaje AB

Med sin nye modell, SmartDate® X40, går Markem-Imaje enda lenger innen termo transfer-teknologi

Pressmeddelande   •   Feb 01, 2011 08:30 CET

Med termo transfer ”in line” skriveren SmartDate X40 gir Markem-Imaje sine kunder verdiforhøyelse med løsninger som bringer målbare og konkrete fordeler når det gjelder miljøvern og kostnadskontroll.

Termo transfer-skriveren SmartDate X40 er utviklet for utskrift av store mengder kompleks informasjon i høy hastighet på fleksibel emballasjefolie, med minimalt tap av data og maksimal utnyttelse av fargebåndet.  SmartDate X40-skriveren skiller seg ut med sine innovative funksjoner som fokuserer på langsiktig kostnadskontroll, et mål som er mulig takket være de mange fordelene som Markem-Imaje tilbyr med dette systemet.

I følge Andy Gray, som er produktsjef for termo transfer utskriftsløsninger, ”har den økonomiske konjunkturen i det siste gjort verdiopprettelse for kundene til en absolutt prioritet.  Det legges samtidig stadig mer vekt på faglige prosesser som er kompatible med miljøvern og bærbar utvikling. Alle disse elementene blir nå integrert i utviklingsfasen, helt fra starten, for alle Markem-Imajes produkter, hvorav SmartDate X40.”

SmartDate X40 gir optimal og oversiktlig kontroll over alle utskriftsaktivitetene, for en bedre kostnadskontroll, bedre utskriftskvalitet og forbedret ytelse langs hele produksjonslinjen. Disse ytelsene er resultatet av et nytt, mer effektivt fargebånd som gir mindre avfall, et nytt, intelligent skriverhode som optimaliserer utskriftskvaliteten og nye kundetjenester uten sidestykke.

I følge Serge Kral, som er direktør for Markem-Imaje Business Group ”har ingen fabrikant tidligere tilbudt sine kunder løsninger som gir så konkrete fordeler. Det er for eksempel ikke lenger nødvendig med forebyggende vedlikehold, takket være systemet med direkte drift av fargebåndet og den nye utformingen av kassettene som er uten slitasjedeler. Vi har utvidet fabrikantgarantien til 18 måneder, den lengste garantien innen denne sektoren, og vi har forlenget fargebåndet til 1 100 meter for å redusere kostnadene for utskifting og øke driftstiden. Resultatet er en tilgjengelighetsgrad på opp til 99,6 % uten assistanse. Vi har også satt oss målet ”null dead-dots” for de første 40 km av fargebåndet, eller i ett år. Sammen vil alle disse målene bidra til å redusere de globale kostnadene for våre kunder og redusere miljøpåvirkningen ved å produsere mindre avfall.”

SmartDate X40 vitner om Markem-Imajes unike engasjement overfor sine kunder. Det er også en ny referanse når det gjelder produktutvikling og kundeservice

SmartDate X40s unike produktspesifikasjoner:

Kostnadsreduksjon

 • Stort utvalg av fargebåndbredder, fra 20 mm til 55 mm, som optimaliserer bruken av fargebåndet.
 • CoLOS® Create 5.0-programvare med en ny automatisk funksjon for optimalisering av fargebåndet.
 • Nytt, mer økonomisk skriverhode på 32 mm (53 mm som standard) for bruk som krever fargebåndbredde på under 35 mm.
 • Nytt standard 1 100 meter fargebånd som forlenger intervallene for utskifting og bedrer kostnadene per utskrift.

Usvikelig pålitelighet

 • 18-måneders garanti som standard, det beste tilbudet i sektoren, og uovertruffen garanti på skriverhodene, med betingelser fastsatt av Markem-Imaje.
 • Ikke noe forebyggende vedlikehold takket være systemets solide spesifikasjoner med direkte drift av fargebåndet og forbedret kassettutforming uten slitasjedeler.
 • Ypperlig tilgjengelighetsgrad på opp til 99,6 % uten assistanse, takket være det nye 1 100 meter standardbåndet (tilgjengelighetsgrad = Driftstid / [Driftstid + Dødtid]).

Optimaliserte operasjoner

 • Sanntidstilgang til informasjon om tilgjengelighetsgrad, fargebåndstatus og dead-dot detektering.
 • Nytt standard fargebånd med en lengde på 1 100 meter for økt driftstid.
 • CoLOS® Create 5.0-programvare for enklere tekstdesign.

Høykvalitetsmerking

 • Nytt, intelligent skriverhode, med automatisk innstilling og dead-dot detektering for optimal utskriftskvalitet.
 • Utskriftshastighet på opp til 600 mm/sek.
 • Høykvalitets 300 dpi-utskriftoppløsning.

Miljøinitiativ

 • Redusert luftforbruk: ned til 0,4 ml/per utskrift ved 2,5 bar.
 • Opp til 50 % reduksjon i energiforbruk.
 • Opp til 20 % mindre fargebåndavfall takket være den nye standard fargebåndutformingen.
 • Energisparefunksjoner integrert i kontrollenheten som gjør det mulig å forbedre energieffektiviteten.

Om Dover

Dover, som er notert på New York-børsen (NYSE:DOV), er en verdensomspennende og allsidig produsent av industriprodukter med et årlig utbytte på 5,8 milliarder dollar i 2009. Dover omfatter 30 regnskapspliktige selskaper og over 30 000 ansatte over hele verden.

Se www.dovercorporation.com for mer informasjon.

Om Markem-Imaje

Markem-Imaje, som er et heleid datterselskap av New York-baserte Dover Group, er en betrodd internasjonal produsent av løsninger for produktidentifisering og produktsporing, og tilbyr en komplett serie pålitelige og innovative inkjet-, termotransfer-, laser-, Print & Apply etiketteringssystemer.

Med over 95 års erfaring leverer Markem-Imaje fullt integrerte løsninger som muliggjør produktkvalitet og sikkerhet, tilpasning til lovgivning og detaljhandel, bedre tilbakekallingsrutiner for produkter og forbedrede produksjonsprosesser.

Markem-Imaje har hovedkvarter i Bourg-lès-Valence i Frankrike og forsyner over 30 000 kunder med optimale løsninger for produktmerking og produktkoding. I tillegg støttes Markem-Imajes kunder av 30 datterselskaper, 6 FoU-sentre og flere produksjonsanlegg og verksteder for utstyrsreparasjoner, som er strategisk plassert rundt omkring på kloden.

Se www.markem-imaje.no for mer informasjon