GORE-TEX® Active Challenge

Norsk seiersrus i GORE-TEX® Active Challenge

Pressmeddelande   •   Nov 11, 2011 15:30 CET

Tøft, men rettferdig. I verdenshistoriens første GORE-TEX® Active Challenge Sverige vs. Norge vant det norske landslaget under ledelse av Mads Kaggestad. Norge kom først til Stockholm og vant med nesten åtte minutter foran Sverige.
– Det var det jeg visste – Norge hadde full kontroll, sa laglederen under prisutdelingen på Latter i Oslo.
Landslaget gir premien på 40 000 svenske kroner til Friluftslivets Fellesorganisasjon.

Svenskene bød likevel på kraftig motstand under hele konkurransen, som gikk av stabelen samtidig i Oslo og Stockholm 27. oktober. Nøyaktig samtidig, klokka 11.00 om formiddagen, lot programlederne i de respektive hovedstedene startskuddet gå. Martin Lidberg, som tok over som programleder for en syk Blossom Tainton Lindquist, befant seg på restaurant Collage i Stockholm, og Morten Borgersen hadde rigget seg opp på Latter i Oslo.

Med fra starten var selvsagt også laglederne Jimmy Lidberg – Martin Lidbergs bror – og Mads Kaggestad.

Etter en sterk åpning av Norge, som lå i tet etter de første fem etappene, ble mønsteret brutt i sjette etappe, da den svenske syklisten John Andén kjempet Sverige fram til midlertidig ledelse.

– Det føles utrolig deilig, gøy at vi er med og kjemper om seieren igjen, sa John Andén etter utfordringen.

Til tross for Andéns innsats og Eva Nyströms seier på sykkel over Elisabeth Christiansen på andre etappe måtte altså det svenske landslaget se seg slått til slutt. Under sendingen kunne publikum stemme i de såkalte værutfordringene, hvor deltakerne ble utsatt for varme, vind og regn, og gang på gang fikk de svenske deltakerne den enorme varmelampen rettet mot seg.

Til slutt klarte Norge å komme seg virtuelt til Stockholm på 5 timer, 47 minutter og 6 sekunder – 7 minutter og 48 sekunder foran Sverige.

– Vi kommer sterkere tilbake neste gang, vær sikker, avsluttet den svenske programlederen Martin Lidberg.

Premien på 40 000 svenske kroner, som det norske laget delvis kunne innkassere takket være seirer i etappeutfordringene, vil bli gitt til Friluftslivets Fellesorganisasjon.

Pengene skal gå til en norsk-svensk klatrecamp under Ekstremsportveko på Voss sommeren 2012. Prosjektet støttes av både Norges og Sveriges klatreforbund, og har som målsetting å fremme trygghet og sikkerhet under aktiviteter i fjellet.

 

For mer informasjon kontakt kerstin.magnusson@longtallsally.se