Markem-Imaje AB

Nye blekktyper for merking av elektroniske komponenter og kabler

Pressmeddelande   •   Feb 04, 2010 08:53 CET

Markem-Imaje lanserer nye blekktyper for kontinuerlige inkjetskrivere i 9000-serien. Disse blekktypene er utviklet for elektronikk- og kabelindustrien og er kompatible med den internasjonale standarden IEC 61249-2-21:2003, samtidig som de garanterer bransjespesifikke krav i forhold til motstandsdyktighet.

Som ledende innen merking og koding er Markem-Imaje opptatt av å skaffe kundene forbruksartikler av høy kvalitet, og så ofte som mulig å eliminere de farlige komponentene i blekket uten ekstra kostnader.

I tillegg til tiltakene som er truffet for å følge RoHS-direktivet og for å utvikle blekktyper uten metanol, har Markem-Imaje tatt skritt for å kunne tilby blekkløsninger som følger den bransjespesifikke internasjonale standarden IEC 61249-2-21:2003, til kabel- og elektronikkindustrien.

Overholdelse av standarden International Electrotechnical Commission (IEC) 61249-2-21:2003, som fastsetter maksimale halogennivåer (bare klor og brom), forbedrer operatørens sikkerhet og gjør gjenvinningsoperasjonene lettere.  Produkter som utgår, vil dermed avgi færre giftgasser under gjenvinningsprosedyrene.

Egenskaper
- Overholdelse av internasjonale standarder
Markem-Imajes nye blekktyper følger både RoHS-direktivet og maksimumnivåene for halogener som innføres med standarden IEC 61249-2-21:2003. Visse halogennivåer må ikke overstige følgende mengder:

Brom (Br): mindre enn 900 ppm
Klor (Cl): mindre enn 900 ppm
Klor + brom: mindre enn 1500 ppm

- Bekreftet motstandsdyktighet
De nye blekktypene fra Markem-Imaje uten klor og brom, tørker veldig raskt. De byr på glimrende skrubbemotstand, og sikrer dermed at kodene er leselige gjennom alle produksjonstrinnene, samt under oppbevaring og transport. De tåler også rengjøring med alkoholbaserte løsninger, lik de som vanligvis brukes på elektroniske deler.

- Flere bruksområder
Disse «halogenfrie» blekktypene leveres i både sort og hvitt, og kan brukes på et stort antall mørke og lyse substrater.

Om Dover

Dover, som er notert på New York-børsen (NYSE:DOV), er en verdensomspennende og allsidig produsent av industriprodukter med et årlig utbytte på 7,6 milliarder dollar i 2008. Dover omfatter 34 regnskapspliktige selskaper og over 32 000 ansatte over hele verden.

Se www.dovercorporation.com for mer informasjon.

Om Markem-Imaje

Markem-Imaje, som er et heleid datterselskap av New York-baserte Dover Group, er en betrodd internasjonal produsent av løsninger for produktidentifisering og produktsporing, og tilbyr en komplett serie pålitelige og innovative inkjet-, varmeoverførings-, laser-, trykk- og etiketteringssystemer.

Med over 95 års erfaring leverer Markem-Imaje fullt integrerte løsninger som muliggjør produktkvalitet og sikkerhet, tilpasning til lovgivning og detaljhandel, bedre tilbakekallingsrutiner for produkter og forbedrede produksjonsprosesser.

Markem-Imaje har hovedkvarter i Bourg-lès-Valence i Frankrike og forsyner over 30 000 kunder med optimale løsninger for produktmerking og produktkoding. I tillegg støttes Markem-Imajes kunder av 32 datterselskaper, 5 FoU-sentre og flere produksjonsanlegg og verksteder for utstyrsreparasjoner, som er strategisk plassert rundt omkring på kloden.

Se www.markem-imaje.no for mer informasjon