Greenpeace

Protesti öljynporausalusta vastaan jatkuu Shetlannin saarten ulkopuolella

Pressmeddelande   •   Sep 27, 2010 14:14 CEST

​Greenpeacen suomalainen vapaaehtoinen Timo Puohiniemi jatkaa muiden aktivistien kanssa öljynporausaluksen pysäyttämistä Shetlannin saarten vesillä. Aktivistit ovat asettuneet kelluntapuvuissa laivan keulan eteen estäen sen lähdön tekemään koeporauksia.

Öljynporausalus Stena Carron on öljy-yhtiö Chevronin käytössä. Alus on meripeninkulman päässä Shetlannin saarista ja se oli aikeissa lähteä Lagavulinin öljykentälle tekemään koeporausta 500 metrin syvyyteen. Viime kesällä tapahtuneen Meksikonlahden öljyonnettomuuden jälkeen Greenpeace aloitti kampanjan uusien syvänmeren öljynporauskohteiden kieltämiseksi.

Greenpeace vaatii:

* Uudet öljynporaukset merellä on kiellettävä, samoin muiden suuren riskin öljylähteiden käyttö, kuten arktisten alueiden öljy ja Kanadan öljyhiekka.

* Öljynporauksesta on asteittain luovuttava.

* Hallitusten on vaadittava, että öljy-yhtiöiden on oltava täysin vakuutettuja vastuidensa varalta.

* Fossiilisten polttoaineiden tukeminen on lopetettava ja puhdasta energiaa on tuettava enemmän.

* Vahvaa lainsäädäntöä ja politiikkaa ilmaston lämpenemisen estämiseksi ja puhtaan energian vallankumouksen aikaansaamiseksi.

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Juha Aromaa, 050 369 6202 begin_of_the_skype_highlighting              050 369 6202      end_of_the_skype_highlighting

Greenpeace on riippumaton maailmanlaajuinen järjestö, joka kampanjoi ihmisten asenteiden ja toimintatapojen muuttamiseksi, ympäristön suojelemiseksi ja rauhan edistämiseksi.