Tourism Authority of Thailand

Retki Thaimaan tuntemattomaan pääkaupunkiin

Pressmeddelande   •   Feb 24, 2014 09:45 CET

Monet Thaimaan-matkailijat tutustuvat maahan omin päin. Sykkivän metropolin Bangkokin lähellä on paljon kiehtovia nähtävyyksiä, jotka ovat oivallisia päiväretkikohteita. Yksi nähtävyyksistä on temppelikaupunki Ayutthaya, joka oli Thaimaan pääkaupunki 400 vuoden ajan.

Muutaman tunnin venematka Chao Phraya -jokea pitkin vie ajassa 250 vuotta taaksepäin – pääkaupungista toiseen. Ayutthaya, joka sijaitsee 80 kilometriä Bangkokin pohjoispuolella, oli Thaimaan pääkaupunki vuosina 1350–1767. Se oli tuolloin noin miljoonalla asukkaallaan maailman suurimpia kaupunkeja. Isoja osia Ayutthayasta kuitenkin tuhoutui, kun Burman armeija valloitti kaupungin vuonna 1767. Vain muutamia vuosia myöhemmin Bangkok valittiin uudeksi pääkaupungiksi.

Nykyisin Ayutthaya kuuluu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Kaupunki tarjoaa useita kiehtovia nähtävyyksiä suuruutensa ajoilta. 37 metrin pituinen lepäävä Buddha ja monet kuuluisat temppelit ovat vain muutamia esimerkkejä.

Ayutthayassa on helpointa liikkua polkupyörällä. Välimatkat ovat lyhyitä ja tiet hyväkuntoisia, joten noin neljä tuntia kestävä kierros sopii hyvin myös tottumattomalle pyöräilijälle. Paikalliset matkanjärjestäjät tarjoavat opastettuja kierroksia, mutta voit myös vuokrata polkupyörän ja tutustua kaupunkiin omin päin.

Kolme ehdotonta nähtävyyttä Ayutthayassa

Lepäävä Buddha (Reclining Buddha)
37 metriä pitkä ja 8 metriä korkea Buddha on kaupungin kohokohtia. Tapa, jolla Buddha on kuvattu, on tyypillinen ajalle, jolloin Ayutthaya oli pääkaupunki. Vartalo on usein kiedottu kirkkaaksi värjättyyn kankaaseen, ja Buddhan vieressä on alttari, johon vierailijat voivat jättää lahjoja.

Bang Pa In Kesäpalatsi (Summer Palace)
Alimpana Chao Phraya -joen varrella sijaitsee kesäpalatsi, joka oli kuninkaiden käytössä Ayutthayan ollessa pääkaupunki. Koristeellisia rakennuksia käytetään nykyisinkin virallisiin tilaisuuksiin. Rakennukset ovat useimmiten avoinna matkailijoille ja tarjoavat tilaisuuden nähdä, kuinka kuninkaalliset lomailivat ennen muinoin. 

Wat Phra Sisanphet
Kaupungin suurimpia ja tärkeimpiä temppelialueita. Wat Phra Sisanphet toimi kuninkaallisten palatsina, ja sen kolme tornia ovat nykyisin Ayutthayan maamerkki. Niissä säilytetään kuninkaiden tuhkaa.

Wat Mahathat
Kaupungin vanhimpiin alueisiin kuuluva Wat Mahathat oli asukkaiden uskonnollinen keskus. Burmalaisten hyökkäyksen aikana isoja osia Wat Mahathatista paloi maan tasalle, mutta jäljellä olevat rauniot todistavat paikan olleen suurenmoinen temppelialue. Alueella on muun muassa kuuluisa Buddhan kuva, jonka ympärille on kasvanut puu.

Matkustaminen kaupunkiin

Bangkokista voi ostaa opastettuja päiväretkiä, joiden hintaan sisältyy yleensä koko matka. Ayutthayaan voi hyvin matkustaa myös omin päin.

Juna: Säännölliset yhteydet Hualamphong Train Station -asemalta Bangkokista Ayutthayaan. Matka kestää kaksi tuntia ja maksaa 15 bahtista ylöspäin matkustusluokasta riippuen.

Bussi: Bangkok Northern Bus Terminal (Mochit) -asemalta lähtee kolme bussia tunnissa. Matka maksaa noin 50 bahtia ja kestää noin kaksi tuntia.

Minibussi: Tavallista bussia hieman nopeampi ja mukavampi matkustustapa. Victory Monumentilta Bangkokista lähtee useita minibusseja päivittäin. Matka maksaa noin 60 bahtia ja kestää puolitoista tuntia.

Vene: Rauhallinen tapa matkustaa Ayutthayaan. Bangkokista ei lähde aikataulutettuja reittejä, mutta paikalliset matkanjärjestäjät tarjoavat matkoja päivittäin. Hyvä matkustustapa, jos haluat nähdä, miten paikallisväestö Chao Phraya -joen varrella elää.

Liikkuminen kaupungissa: Jos et halua pyöräillä, Ayutthayassa voi vuokrata yksityisen tuk-tuk-kuljettajan tai polkupyörätaksin päiväretkelle tai lyhyemmäksi ajaksi.

Ayutthayan ydinkeskusta on saari, joten kaupunkiin voi tutustua myös veneestä. Laitureilta Chanthara Kasem National Museum, Pom Phet ja Wat Phananchoeng voi hypätä pitkähäntäveneeseen, joka vie rauhalliselle matkalle kaupungin ympäri.

Lue lisää erilaisista retkistä. Matkanjärjestäjiä, jotka järjestävät retkiä Ayutthayassa:

www.spiceroads.com
www.ayutthaya-boat.com
www.changthaitravel.com


Thaimaan matkailutoimisto
Tourism Authority of Thailand (TAT) perustettiin vuonna 1960. Se oli Thaimaan ensimmäinen organisaatio, joka vastaa erityisesti matkailun edistämisestä maassa. Vuonna 2002 avattu Tukholman toimisto vastaa Pohjoismaiden ja Baltian alueesta. Tukholman toimisto antaa matkustamiseen liittyvää tietoa yleisölle, matkatoimistoille ja medialle sekä kannustaa Pohjoismaiden ja Baltian asukkaita matkustamaan Thaimaahan. Lisätietoa Thaimaan matkailutoimistosta osoitteesta www.tourismthailand.org/fi.