Hassela Helpline

Sfaturi despre tineri prin telefon acum si pe romaneste

Pressmeddelande   •   Okt 24, 2010 05:31 CEST

Luni in 25/10 lanseaza Hassela Helpline un tid special pentru convorbiri pe romaneste. Este una dintre investitiile pe care noi le facem in linia telefonica pentru a oferi posibilitatea de a conversa in mai multe limbi straine. Aceasta incluse si un Chat pe internet si o linie telefonica traditionala care se vor lansa pe perioada toamnei.

– Este foarte admirabil ca am asa de departe in vointa noastra de a crea o posibilitate tuturor celor care vor sa sune, sa vorbeasca pe limba materna, mentioneaza Jenny Anderberg, chef de unitate in cadrul Hassela Helpline. Abuzul este ceva ce din pacate afecteaza tot mai multi oameni, indiferent de origine, si pentru ca este un subiect dificil de conversatie, este importat ca sa avem posibilitatea sa discutam, sa ne exprimam parerea in mod liber si convenabil.

In trecut se putea vorbi pe romaneste si pe alte limbi straine doar print imp rezervat dinnainte. Din septembrie Hassela helpline a lansat posibilitatea de a conversa pe spaniola si engleza si se asteapta o dezvoltare in alte limbi straine in toamna.

Hassela helpline este gratutu, pe multe limbi straine o linie telefonica pentru parinti si familie cu tineri aflati in zona de risc de abuzz sau criminalitate. Telefonul este deschis cinci zile pe saptamana si in zile de sarbatoare si este sustinut de catre voluntari si colaboratori special educati. Telefonul este 0200 220 555 si chatul se gaseste pe www.hasselahelpline.se.

Noul program disponibil pentru chatul pe limba romana este intre 16.00 si 18.00 in fiecare luni. Pe celelalte limbi funktioneaza chatul ca de obicei si pe deasupra se poate suna si pe suedeza in fiecare luni.

Hassela Helpline - 0200-220 555

Sveriges enda nationella, mångspråkiga telefonjour om ungdomar i riskzonen för missbruk och kriminalitet. Öppen för föräldrar, syskon, kompisar och andra som är oroliga att någon ung människa är på väg in i kriminalitet eller missbruk.

Hassela Helpline nås på 0200-220 555 kl 9-15 på vardagar och vissa kvällar, samt på www.hasselahelpline.se och info@hasselahelpline.se.