Tourism Authority of Thailand

Smakfull ferie i Bangkok

Pressmeddelande   •   Sep 24, 2014 10:00 CEST

Å reise til Thailand dreier seg ikke lenger bare om strandliv. Stadig flere turister velger å utforske landet og kulturen gjennom forskjellige aktiviteter. En ferieaktivitet som blir mer og mer populær, er kurs i thailandsk matlaging.

Antallet matlagingskurs i Thailand har økt de siste årene, og i dag blir det tilbudt kurs på de fleste større turistdestinasjonene. Det største utvalget finner vi i hovedstaden Bangkok. Der kan alle, fra nybegynnere til mer rutinerte hobbykokker, lære mer om det enormt varierte thailandske kjøkkenet. Fra gatemat til fine dining og alt der imellom. Kursene har forskjellig opplegg, men de som varer en halv dag, er de mest populære.

– Interessen for matlaging er stort i Norden, og det thailandske kjøkkenet er veldig populært. Det er selvfølgelig morsomt at mange passer på å lære mer om smaker, teknikker og forskjellige matretter når de besøker Thailand, sier Pakkanan Winijchai, direktør for Thailands turistbyrå i Stockholm.

Thailands turistbyrå tipser om tre matlagingsskoler i Bangkok:

Cooking with Poo
Kokken Poo tilbyr kurs i ekte thailandsk gatemat i hjertet av bydelen Klong Toey. Hun har fått oppmerksomhet rundt om i verden for sin matlaging og for at hun gjennom prosjektet Helping Hands hjelper innbyggere i Klong Teoy å starte opp egen virksomhet. Poos matlagingskurs starter om morgenen med et spennende besøk på det lokale matmarkedet. Deltakerne på kurset lager tre retter og velger om de vil spise dem på stedet eller ta dem med hjem. Gruppene er små, og stemningen er avslappet og hyggelig. Passer for familier, nybegynnere og andre som vil ha en koselig formiddag med god, tradisjonell thailandsk mat.
http://www.cookingwithpoo.com/cooking-classes

Issaya Cooking Studio
Restauranten Issaya er kåret til en av Asias beste. Restaurantens matlagingsstudio arrangerer kurs med eieren, den kjente kokken Ian Kittichai, og hans flinke medarbeidere. Det mest populære kurset er halvdagskurset der man lager tre retter.  Rettene er en blanding av tradisjonell thailandsk mat og mer eksperimentell kokekunst. Kurset er utformet for å passe for deltakere på alle nivåer, fra nybegynnere til de riktig erfarne. Lokalene er moderne med fin design.
http://www.issayastudio.com/content/classes

May Kaidee Cooking School
May Kaidee har spesialisert seg på vegetarisk og vegansk thailandsk mat og har holdt matlagingskurs siden 1988. Det finnes flere forskjellige kurs, men halvdagskurset er det mest populære. Deltakerne lager åtte retter og lærer om thailandske krydder, raw food og hvordan man lager chilipasta. Kurset passer både for nybegynnere og mer rutinerte.
http://www.maykaidee.com/cooking-school


Om Thailands turistbyrå
Tourism Authority of Thailand (TAT) ble grunnlagt i 1960 og var den første organisasjonen i Thailand med spesielt ansvar for å fremme turismen i landet. Thailands turistbyrå i Stockholm ble etablert i 2002 og har ansvar for de nordiske og baltiske landene. Thailands turistbyrå tilbyr reiseinformasjon til offentligheten, reisebyråer og media og gjør også en innsats for å oppmuntre innbyggerne i de nordiske og baltiske landene til å reise til Thailand. Les mer på www.tourismthailand.org/no.