Pressmeddelande -

Bombardier omstrukturerer sine aktiviteter i Danmark

Bombardier Transportation har i dag offentliggjort, at man vil omstrukturere sine aktiviteter i Danmark. Disse planer vil medføre, at Bombardier indstiller produktionen i Randers og påbegynder rekonstruktion af sin service- og vedligeholdelsesforretning i Danmark. Samtidig øger Bombardier sin signal- og togvirksomhed i København. De berørte medarbejdere vil blive tilbudt en række muligheder gennem et individuelt tilpasset program for genplacering og karriererådgivning.

Driften i Randers har i længere tid været mindre omkostningseffektiv, trods betydelige investeringer i anlægsudstyr. Sammen med en lav volumen af nye ordrer på togene i regionen har dette bidraget til beslutningen om at indstille produktionen og fokusere på Bombardier’s højteknologiske aktiviteter i København. Bombardier’s signalvirksomhed i Danmark markedsfører, udvikler og installerer signalløsninger i Danmark, Norge, Zambia, Tyrkiet og andre lande. Bombardiers togvirksomhed vil fortsat udvikle koncepter til det nationale projekt ”Fremtidens Tog”. 

”Den internationale jernbanesektor er meget konkurrencedygtig, og det kræver at vi skal være endnu mere omkostningseffektive og fleksible, da forholdene i branchen gennemgår store forandringer. Det har været en hård beslutning at tage, og vi er klar over at det er en meget vanskelig situation for de kolleger på Randers fabrikken, som vil blive berørt. Vi kan dog tilbyde dem overgangsløsninger af høj kvalitet, takket være et outplacement-forløb." udtaler administrerende direktør Peter Sonne, Bombardier Transportation Danmark.

Der er for tiden 45 ansatte i Randers. Bombardier er fortsat fuldt ud engageret i at hjælpe den danske jernbanesektor med rullende materiel, signalsystemer og serviceydelser.

For yderligere information: Peter Sonne, tel +45 51525958

Ämnen

  • Frakt, transport

Om Bombardier Transportation

Bombardier Transportation, en global leder inden for jernbane-teknologi, tilbyder den bredeste portefølje i jernbaneindustrien og leverer innovative produkter og tjenester, der sætter nye standarder inden for bæredygtig mobilitet. BOMBARDIER ECO4 teknologier - bygget på fire hjørnesten af energi, effektivitet, økonomi og økologi - sparer energi, beskytter miljøet og bidrager til at forbedre hele togets ydeevne for operatører og passagerer. Bombardier Transportation har hovedkontor i Berlin, Tyskland og har en meget varieret kundebase med produkter eller serviceydelser i mere end 60 lande. Vi har en installeret base på mere end 100.000 køretøjer på verdensplan.

Om Bombardier

Bombardier er verdens eneste producent af både fly og tog. Bombardier kombinerer fremtidens løsninger med dagens leverancer og udvikler fremtidens globale mobilitet effektivt, bæredygtigt og komfortabelt til glæde for passagerer overalt. Det er vores køretøjer, tjenester og, mest af alt, vores medarbejdere, der gør os til en global leder inden for transport.

Bombardier har hovedsæde i Montréal, Canada. Vores aktier handles på Toronto Stock Exchange (BBD) og vi er opført i Dow Jones Sustainability World og Nordamerika indekser. Indtægterne i det årsregnskab, der sluttede 31. december 2013, er opgjort til 18.2 milliarder dollars. Nyheder og oplysninger findes på bombardier.com eller følg os på Twitter @Bombardier.

Note til redaktører

For pressemeddelelser, materiale og billeder besøg vores media center på www.bombardier.com/en/media-centre.html.Følg Bombardier Transportation på Twitter @BombardierRail.

Kontakter

Pär Isaksson

Presskontakt Kommunikationschef Mediarelationer och public affairs +46 76 724 71 55