Pressmeddelande -

Sivilforsvaret har valgt uniformer i CROSSTECH®-materiale

Midtre Hålogalands sivilforsvarsdistrikt, som omfatter sørlige del av Troms og nordlige del av Nordland, jobber under ekstremt harde klimaforhold.
Om vinteren er det mørketid. Sterk kulde, steile fjell og den mektige Nord-Atlanteren gjør det ikke lettere.
Etter mange tester og svært spesifikke krav har Sivilforsvaret valgt uniformer fra Viking i CROSSTECH®-materiale, som beskytter både mot det barske klimaet og andre farer som for eksempel blodsmitte og kjemikalier.

Sivilforsvarets oppgave er å støtte redningstjenesten, politi og militære i aksjoner der sivile er involvert. De deltar i søk etter savnede personer på fjellet og til sjøs. De søker til fots, med båt eller med terrenggående kjøretøy. En viktig del av oppgaven går ut på å organisere logistikken rundt søket eller andre aksjoner. Sivilforsvaret setter opp telt og varmer det opp i løpet av minutter, slik at både personalet og de rammede kan komme inn i varmen. Dessuten setter de opp et belysningssystem på størrelse med en fotballbane – i Nord-Norge er det jo lite dagslys om vinteren.

For å utføre sitt viktige oppdrag må Sivilforsvarets tjenestepliktige kunne stole på utstyret sitt. De uniformene fra Viking som Sivilforsvaret bruker i dag, kom til etter en toårig anskaffelsesprosess, med omfattende testing og spesifikke krav fra brukerne. Resultatet ble en året rundt-uniform i CROSSTECH®-materiale som beskytter mot blod og andre kroppsvæsker og mot vanlige kjemikalier. Dessuten er materialet vanntett og puster, akkurat som andre GORE-TEX®-materialer. Det gir den beskyttelsen som de barske forholdene i Nord-Norge krever. De gamle uniformene var i impregnert bomull. De var svært slitesterke, men personalet ble alltid våte, enten på grunn av været, sjøsprut eller svette.

Innsatsstøvlene fra Alfa er i lær med GORE-TEX®-membran, forsterkninger i polykarbonat og sklisikker gummisåle. En av de viktigste årsakene til at Sivilforsvaret rykker ut er for å lete etter savnede personer til sjøs eller på fjellet, og for eksempel ved strandsøk er kvaliteten på skoene avgjørende.

Uniformen består av jakke og bukse som er fulle av geniale detaljer som gjør jobben lettere for de tjenestepliktige. For eksempel er det smart plassert ventilasjon, løpeganger, radiolomme og en stor hette med plass til hjelm under. Både personale og tjenestepliktige er svært fornøyde med de nye uniformene. Å ha gode klær betyr at de sparer energi og holder seg komfortable lenge. Det er viktig i pressede situasjoner: Hvis de som skal hjelpe, ikke har krefter, kan de ikke hjelpe de nødstilte.

Norska Sivilforsvaret www.sivilforsvaret.no
GORE-TEX® www.gore-tex.se, www.gore-workwear.se
Viking www.viking-life.com
Alfa www.alfa.no

Sivilforsvaret
• Sivilforsvaret er en statlig forsterkningsressurs for nød- og beredskapsetatene ved håndtering av store og spesielle hendelser – en viktig aktør i den norske redningstjenesten.
• Sivilforsvaret er inndelt i 20 distrikt med hovedkontor i Tønsberg.
• Til sammen er det 250 fast ansatte, og en operativ styrke på 8000 menn og kvinner er klare til å kalles inn.
• Det finnes også en reservestyrke på 8000 personer som kan kalles inn i tilfelle krig.

For mer informasjon:
Mikael Asserfors
Tlf.: +46-31-706 78 42
E-post: asserfors@wlgore.com

Kategorier

  • redningstjeneste
  • viking
  • alfa
  • crosstech
  • civilförsvar
  • sivilforsvar
  • räddningstjänst
  • gore-tex
  • gore

W.L Gore & Associates är ett amerikanskt familjeföretag, mest känt för varumärket GORE-TEX®. Sedan 1958 har Gore lanserat åtskilliga innovationer och är ledande tillverkare av tusentals applikationer och produkter inom industri, elektronik, textil och medicin.
Företaget har över 9 000 anställda över hela världen och omsätter 2,6 miljarder US dollar.
W.L. Gore Scandinavias huvudkontor, som ligger i det expansiva Åbro-området i Mölndal utanför Göteborg, är en sälj- och marknadsorganisation med ett 50-tal anställda. Gore Scandinavia omsätter cirka 650 miljoner SEK.
Gore, med en företagskultur av små enheter och stort personligt ansvar, har årligen toppnoteringar på listan ”Great Place to Work” i Fortune Magazine.
www.gore-tex.se
www.windstopper.se
www.gore.com

Kontakter

Jacob Lagercrantz

Presskontakt Presskontakt Pressinformation +46 70 606 83 20