Gå direkt till innehåll
Silver till Sverige och guld till Soos

Sveriges herrar i manlig artistisk gymnastik tog idag under Nord-EM ett fantastiskt silver i lag efter hemmanationen Norge. Christopher Soos från Halmstads Frigymnaster som gör sin bästa internationella tävling någonsin kan titulera sig nordeuropeisk mästare efter sin vinst i herrklassen. Sveriges lag i kvinnlig artistisk gymnastik tog i hård konkurrens en sjunde plats i dagens lagtävling.

Silver i herrklassen och Christopher ny mästare

I en mycket spännande tävling tog Sverige silver efter en riktigt fin lagprestation. Resultatet är en klar förbättring jämfört med förra året då laget slutade fyra. Vann lagtävlingen gjorde Norge som också tog hem lagtävlingen i damklassen. Christopher Soos gjorde sin bästa internationella tävling någonsin och vann med två poäng före Norges Sofus Heggemsnes.

– Hela laget har varit förberedda för uppgiften och vi kände innan tävlingen att vi hade något bra på gång. Men det ska göras när det gäller! Nu har vi flera finaler i morgon och det gäller att ladda om, säger Fredrik Pierreville, förbundskapten i manlig artistisk gymnastik.

Fin tävling av tjejerna som slutade sjua i lagtävlingen

Tjejerna hade en tidig start på dagen och inledde tävlingen i Spektrumhallen i Trondheim i första subdivision. Första gren var bom vilket alltid är nervöst och tre av fyra tjejer tävlade väldigt bra. Bommen följdes av fristående och hopp, där hela laget visade stabila program på friståendet och fint genomförda hopp. Tjejerna avslutade tävlingen med barr, där det i jämförelse med de andra grenarna saknas en del svårigheter. Men hela laget körde igenom sina serier så som det var förväntat.

– Redan på uppvärmningen i morse kände vi att det var ett fokuserat gäng och de körde en till stor del en stabil tävling. På det hela är vi nöjda med dagens prestation, säger Harpa Óskarsdóttir, förbundskapten för juniorlandslaget.

Bästa svenska i dagens tävling blev senioren Nicole Wanström, som med poängen 47.9 placerade sig på en fin 13 plats. Vann tävlingen gjorde junioren Marie Skammelsen från Danmark.

Nord-EM är en tävling som går varje år och samlar gymnaster från de nordiska länderna, Skottland, Wales, Irland och Isle of Man.

För mer information hör av dig till:

Lotta Darlin, marknads- och kommunikationschef, 0708-912107, lotta.darlin@gymnastik.se

Relaterade länkar

Svensk Gymnastik har många ansikten. Rolig och lekfull träning i ständigt nya former. Tävlingsutmaningar för dem som vill mer. Olika men ändå lika - den egna kroppens rörelser i centrum. God hälsa och välbefinnande genom rörelse, gemenskap och personlig utveckling - det är Svensk Gymnastik. Hos oss är alla välkomna.