Blogginlägg -

Bajen vann derbyt med stort D

Inför ögonen på Pia Sundhage tog Hammarby tre viktiga poäng.

Förbundskaptenen fick se Helén Eke och Ellinor Lindbom skjuta Bajen till derbyseger mot Djurgården.

Säsongens första derby mot Djurgården slutade 2–2, efter en fenomenal upphämtning i slutet av Hammarby. I eftermiddag ställdes lagen mot varandra igen i en för båda sidor väldigt viktig match.

Att mycket stod på spel avspeglade sig också i spelet som inledningsvis var ganska avvaktande. Efter åtta minuters spel förändrades förutsättningarna.

Inför ögonen på förbundskapten Pia Sundhage och 872 åskådare till nickade Helén Eke in 1–0 till Bajen på en precist slagen hörna.

Målet väckte Djurgården som fick bättre fart på sitt spelet och därigenom ett litet övertag i händelserna på planen, dock utan att skapa särskilt mycket framför Lina Ringshamre i hemmamålet.

Hammarbys ledning stod sig halvleken ut och efter pausdrickat var det hemmaspelarna som tog kommandot. Övertaget gav resultat. En knapp kvart in i andra akten ökade Ellinor Lindbom på ledningen med ett tungt skott från distans.

Efter 2–0-målet hade Djurgården ytterst lite att sätta emot och Hammarby kunde kontrollera händelserna, ta tre viktiga poäng och en skön derbyviktoria.