Blogginlägg -

Mål på övertid när Hammarby besegrade Halmia

Fotograf: Peter Jonsson

På ett kylslaget Kanalplan tog Hammarby emot bottenlaget Halmia. Hemmalaget inledde matchen något trevande, man hade stort bollinnehav men kändes uddlösa framåt.
Halmia kunde enkelt avstyra de flesta av Hammarbys möjligheter och sticka upp med några riktigt farliga målchanser under första halvlek.

Redan efter 7 minuter rann Halmias, Jessica Jingblad igenom centralt och kunde runda Hammarbys målvakt Emelie Ekman. Som tur var för hemmalaget, så hann Alexandra Lindberg ikapp och kunde avstyra den möjligheten.

Hammarby var inte helt ofarliga i första halvlek, bland annat hade Cathrine Dahlström ett farligt skott på mål efter en hörna, som Halmias målvakt räddade.

Även Elina Johansson hade en riktigt bra möjlighet att ge hemmalaget ledningen efter ett fint anfall där Olga Ekblom brytit in från vänsterkanten, spelat ut den till Helene Eke som med ett inlägg hittade Elina fri framför målet. Nicken gick dock över denna gång.

Efter en mållös första halvlek gör Hammarby en förändring direkt i pause. Emma Jansson kommer in istället för Cathrine Dahlström. Emma som för dagen gjorde comeback efter en tids skadefrånvaro.

Emma är inblandad i farligheter framåt direkt, man ser hur spelsuget lyser i ögonen.

Hammarby gör ytterligare en förändring i den 56:e minuten då Marie Johansson kommer in istället för Matilda Östergaard.

Här känns det som Hammarby är på gång och därför kommer Halmias mål i den 66:e minuten lite som en kalldusch.

Efter ett fint spel på mitten blir ständigt farliga Jessica Jingblad fri och rullar kyligt in 0-1 bakom Emelie Ekman i Hammarbymålet.

Hammarby trycker nu på allt man har framåt, för att försöka få till en kvittering. Man byter in Greta Holmberg på topp och går därmed ner på en trebackslinje.

Detta ger utdelning då Emma Jansson på egen hand trycker dit 1-1, detta i den 77:e minuten.

Hemmalaget fortsätter därefter att forcera, då inget annat än tre poäng hemma mot ett lag från nedre halvan i tabellen är godkänt.

I den 91:a minuten får man en hörna från höger som Helen Eke slår in och bollen nickas ner i straffområdet och där står Olga Ekblom och lyckas få en tå på bollen. 2-1 till hemmalaget är ett faktum och lyckan är total.