Nyhet -

Effektivt SBBK/DIF vann på Spånga

SPÅNGA. Det var återigen lite sjuk- och skadestuga i HIK, vilket framförallt påverkade träningsveckan. Schlyter, Stokke, Carenfelt, Jörnåker var alla indisponibla och dessutom saknades den viktiga försvararen, Jonathan Sigvardsson, som var tvungen att skriva en tenta. Men HIK hade ändå ett starkt lag och värt att nämna var att den egna produkten Martins Sander fick göra sin a-lagsdebut.

Det var perfekta förhållanden på Spånga IP. Lagom kallt och en väldigt bra is. HIK var rejält på gång från start och hade två frilägen i matchens första skälvande minuter. Tyvärr missades båda och hemmalaget kunde istället dunka in en hörna, 1-0.

Men HIK misströstade inte och hade ytterligare två öppna chanser. Men inga mål där heller. Istället var det ställningskrig, där SBBK/DIF var det något hetare laget. Styrningen för HIK fungerade inte helt 100, men hemmalagets avslutsförsök fick ändå tas från svåra lägen då backlinjen var samlade.

På femte försöket i fritt läge, fick äntligen HIK in bollen. På ett lyft från Engström kunde Linus Hansson slå in sitt friläge och kvitteringen var ett faktum. HIK var heta ett par minuter efter kvitteringen, men sen hände något. Något som inte går att förklara, men som kostade matchen.

Det blåklädda hemmalaget tog nämligen över matchen och tilläts diktera villkoren. På halvlekens sista tio minuter föll fyra mål, alla i SBBK/DIF:s favör. Två hörnor, ett djupledslyft och ett avslut efter en indianpassning. Ställning 1-5 i paus, och ett väldigt effektivt hemmalag hade en rättvis ledning i halvtid.

HIK gjorde ett försök att få igång laget till den andra halvleken. Men trots en bra start så lyckades inte det vitklädda bortalaget få till några farliga chanser. Halvlekens enda mål gjordes av de blåklädda, på ytterligare en ”indianare”, och slutsiffrorna skrivs till 6-1. Matchen fick tyvärr ett tråkigt slut. På övertid knätacklar den mycket duktige men ovårdade ytterhalven, Daniel Eriksson, ”Adde” Karlsson. En till synes helt medveten handling som borde renderat i ett rött kort. I samband med det hela tog självklart en annan spelare, som för övrigt tidigare spelat i HIK, tillfället i akt och håna HIK. Ett inte speciellt moget tilltag från en man som definitivt borde ha åldern att förstå bättre. Men ränderna går aldrig ur. Matchen var annars inte speciellt ful, men tråkigt med skador i slutminuterna i en match som redan är förlorad.

SBBK/DIF gjorde en bra match och var ett klart bättre lag än förra säsongen. Ett rättvist resultat för ett effektiv och mer taggat hemmalag.

– Förlusten är egentligen inte så mycket att säga om. De var hetare och mer effektiva idag., länge sen SBBK/DIF var så här bra. Bortsett från den första kvarten så skapar vi ingenting framåt och trampar vatten. Trist att vi inte kunde komma upp i standard. Jag kan inte sätta fingret på vad som inte fungerade idag, men vi är för många idag som inte kommer upp i nivå. Vi är nog alla överens att vi kan bättre än så här. Det är bara att knyta näven och kämpa vidare, säger Anders Ekström, assisterande tränare i HIK.

Redan på söndag har HIK chans till revansch. Då kommer AIK till Sollentunavallen, start 13:30. Väl mött.

SBBK/DIF – HIK, 6-1(5-1)

Målskyttar: Linus Hansson 1

Utvisningar: HIK 5x10