Nyhet -

Oavgjort mot EBS – ribbträff från förlust

HIK lyckades inte att upprepa det fina spelet från sluttampen av ÅF-cupen. En något slarvig match mot ett tänt Eskilstuna BS slutade rättvist oavgjort, 5-5.
– Ett rättvist resultat sett över 90 minuter, säger Anders Ekström, assisterande tränare i Helenelund.

VÄSTERÅS. HIK saknade de skadade backarna Thomas Arvidsson och Tim Z Johansson samt mittfältaren Jacob Schlyter. Men istället fick nya spelare chansen och den blott 17-åriga Albin Nordlinder fick göra A-lagsdebut. En debut med mersmak.

Eskilstuna BS började matchen bäst och visade från början att de inte ville förlora två helger i rad(5-9 mot Norrtelje helgen innan). De svartklädda från smedstan var rejäla och hade en tydlig defensiv spelidé som taktiskt disciplinerat följdes. HIK däremot var något ofokuserade och slarviga i matchens första kvart. Det var därför ingen överraskning att EBS tog ledningen genom en fint lyft som Erik Olsson slog in utanför straffområdet.

HIK hade mycket boll och tilläts åka en bra bit in på motståndarens planhalva. Men väl där tog det ofta stopp och ”plogen” stoppade försöken. Men lite misstag i hemmaförsvaret kunde HIK både kvittera och ta ledningen. Först kunde Micke Andersson slå in den efter att ha fått bollen till skänkts och sedan gjorde Linus Hansson likadant. HIK:s enda ledning i matchen skulle det visa sig.
Men EBS repade mod och direkt efter en utvisning var kvitteringen ett faktum. Ett bolltittande och något passivt HIK-försvar kunde bittert se när Oscar Larsson kvitterade till 2-2 efter ett frislag.

Ett rättvist resultat i halvtid där HIK hade mest boll, men EBS var mycket vassa i sina omställningar och visade prov på ett disciplinerat försvarsspel.

EBS var det laget som hämtade mest kraft efter halvtidsdrickat och gick snabbt upp till en ledning med två mål, 4-2. HIK hade återigen mest boll, men hade förtvivlat svårt att få till de farligare målchanserna. I samband med det sista baklängesmålet samlades de vitklädda framför Anton Kärrbrink i buren och pratade ihop sig om matchen. Och resultatet av ”mini-timeouten” blev klart mätbart. För kort därefter kunde HIK göra två snabba mål. Först genom Gustav Jörnåker och sen gjorde Linus ”Limpan” Hansson sitt andra för kvällen.

Men återigen kunde EBS ta tillbaka den berömda taktpinnen då den danska landslagsmannen Ole Gyldenlöve slog in en hård högerhörna. Ställning 5-4 med drygt tio minuter kvar. Timeout beordrades och på det efterföljande frislaget kunde Linus Hansson, på volley, slå in sitt tredje för matchen. Ställning 5-5 med ett par minuter kvar av matchen.
Båda lagen hade bra lägen att avgöra men EBS hade de två bästa målchanserna. Bland annat hade de svartklädda en straff som totalmissades och en ribba i slutsekunden(!). Matchen slutar 5-5 och får ses som ett rättvist resultat.

HIK hade mest boll, men hade svårt att skapa i den sista fjärdedelen på plan. Laget var aningen ofokuserat och kanske speglade den dåliga träningsveckan hur laget agerade. EBS gjorde en bra match och kommer bli en svår nöt att knäcka för många lag i vinter.

– Ett rättvist resultat sett över 90 minuter. Vi gör ingen vidare match idag tyvärr. Laget kändes lite vimsiga emellanåt och lite oeffektiva. Men det är samtidigt starkt att vi trots allt tar poäng fast vi inte spelar speciellt bra. Det är även kul att se att vi inte ger upp.
– Vill även passa på att ge EBS beröm. Det här var den bästa upplagan av Eskilstuna vi mött på flera år och de hade en tydlig spelidé som de följde. Jag tror de går en bra vinter till mötes, säger Anders Ekström, assisterande tränare i HIK.

I HIK ska Linus Hansson, Gustav Jörnåker, Adde Karlsson och Timmy Härdin ha lite extra beröm. Även unge Albin Nordlinder gjorde en lovande debut.

Nästa match spelas nu på söndag då HIK möter Skutskärs IF i Uppsala. Start 19:45 i Relitahallen.

EBS – HIK, 5-5(2-2)
Målskyttar: Linus H 3, Micke 1, Gustav J 1
Utvisningar: HIK 2x10 min