Nyhet -

Rättvik nollade HIK i kylan

HIK var laddade för att ta revansch på Rättvik för den tunga förlusten i dalarna tidigare under säsongen (2-8). ”Lunden” fick dock aldrig chans till den revanschen då Rättvik var det bättre laget redan från start.

Redan efter drygt två minuter hade Rättvik tagit ledningen och efter 33 minuters spel hade den växt till 0-4. Efter det vaknade HIK till lite och var inte längre ofarliga, dock saknades fortfarande riktigt bra målchanser. Trots att ”Lunden” höjde sin nivå ett litet snäpp var Rättvik bättre och hann dessutom göra 0-5, inprickat av Marc Samuelsson, innan det var dags för en halvtidsvila. Mer efterlängtad av HIK än den var av Rättvik. HIK:s bästa chans kom genom kvicke Jack Rizell-Montan i fritt konringsläge, men som dock trillade i avslutningen. Signifikativt för HIK:s första halvlek på Vallen.

– Snudd på pinsamt att ligga under med 0-5 efter första halvlek. Man kan ha åsikter på att vissa av målen kom lätt till, men man får inte glömma att båda långbollsmålen var fantastiska bandymål. Hög elitserieklass, helt klart. Rättvik var mycket bra. Men samtidigt så ska vi inte ligga under så stort på hemmaplan. Vi var inte riktigt där mentalt, säger HIK:s assisterande tränare Anders Ekström.

I början av andra halvlek kom det ut laddade HIK-spelare som knappt gick att känna igen från första halvan av matchen. Plötsligt var HIK med i matchen och skapade lägen. Men det blev aldrig tillräckligt farligt framför dalmasarnas målbur för att ”Lunden” skulle få in bollen. Istället kunde Rättvik i den 60:e matchminuten sätta 0-6.

Men HIK gav sig inte för det, utan fortsatte spela klart bättre än de gjorde i den första halvleken. Under en period går spelet mycket fram och tillbaka utan att något av lagen gör mål eller lyckas skapa riktigt farliga lägen. Under matchens sista tio minuter faller till slut HIK:s spel samman totalt och Rättvik lyckas under den perioden utöka sin ledning till 0-8, som också blir matchens slutresultat.

– Jag vidhåller fortfarande att IFK Rättvik är ett av seriens bästa lag. Deras initiativ i anfallsspelet är kul att se. Deras målvakt verkar dessutom ha en förmåga att spela mycket bra mot oss. Bara att lyfta på hatten. Konstigt att de inte ligger högre i tabellen, säger Anders Ekström och fortsätter.

– Men man såg samtidigt att när vi var aggressiva (läs andra halvlek) så kom de knappt igenom. Vi kan inte slappna av en sekund på banan. Visst ser det mörkt ut med 0-8 på hemmaplan men vi tar med oss den hyfsade andra halvleken. Vi kan, men måste kämpa 110 procent varje minut. Tack alla ni som kom och stöttade. Jag lovar att ni inte kommer få se ett lika stort nederlag igen på Vallen denna säsong!

I HIK ger vi lite extra beröm till deff-mittarna Per Engström och Mattias Andersson. Men i stort sätt lär de flesta i laget känna att de kan något bättre.

Nästa match spelas på lördag. Borta mot Gustavsbergs IF, kl 15:00.

HIK – IFK Rättvik, 0-8

Publik: 90 (tack alla som kom!)

Domare: Team Silinski (godkänt, men inte mer)