Nyhet -

Storseger mot Gnaget

Efter onsdagens debacle på Spånga är nu HIK tillbaka som vinnare. AIK fick nämligen känna på hemmalagets revanschlusta och tvingas att åka hem till Solna med en storförlust i bagaget.

Skönt att vi vinner direkt efter onsdagens förlust, säger Roger Jakobsson, tränare i HIK.

SOLLENTUNA. HIK ställde upp med i stort sätt ordinarie lag, sett till de senaste omgångarna. Men fortfarande saknas ett par skadade och sjuka spelare för att få den sista konkurrensen i laget. AIK ställde, som vanligt, upp med flera gamla HIK:are i laget. Men tyvärr saknades snabbskrinnaren Rickard ”Paddan” Öster.

Det blev en rätt försiktigt början från båda lagen och kombattanterna försökte läsa av varandra. Men HIK kändes mer vakna och visade redan från början att onsdagens fiasko inte skulle upprepas. Och det var också hemmalaget som tog tag i den berömda taktpinnen efter den försiktiga starten. På drygt tio minuter drog HIK ifrån. Mycket tack vare den pigga ”strikern”, Mickael Andersson, som själv gjorde två mål och en assist när HIK gick upp till 3-0.

AIK kunde reducera på en högerhörna, men hemmalaget visade därefter ingen pardon. På halvlekens sista fem minuter gjorde nämligen HIK tre raka mål. En rättvis halvtidsledning med 6-1 efter en effektiv och fartfylld första halvlek.

AIK gjorde ett tappert försök att vända på matchen och lyckades få in en reducering redan efter 16 sekunder. Försvaret stod och sov och då passade AIK, efter en långboll, på att reducera till 6-2. Men sen var det slut på det roliga för AIK. Hemmalaget fortsatte att pumpa på med sin fartfyllda och rörliga anfallsbandy. Målen trillade in med jämna mellanrum och HIK kunde till slut vinna med 12-3. En rättvis seger mot ett tröttkört AIK.

HIK gjorde en bra match och vinner klart rättvist. Bortalaget, som fortfarande saknar en egen hemmais, kunde på söndagen inte rucka på hemmalaget. Genom ett spela enkelt, snabbt och effektivt vann HIK mot AIK med 12-3(6-1).

– Vi var ödmjuka i defensiven och jobbade för varandra idag. Skönt att vi vinner direkt efter onsdagens förlust. Det känns alltid kul att vinna, säger Roger Jakobsson, tränare i HIK.

I HIK ska framförallt Micke Andersson ha lite extra beröm. Med sina åtta poäng(5+3) var han en stor huvudperson i matchen. Även Timmy Härdin, Alexander Westermark(3 mål) och Jonathan Sigfridsson ska ha ett litet extra omnämnande. Men samtidigt ska ha hela laget ha en eloge för ett gott dagsverke.

– Alltid skönt att vinna mot AIK. Jag hoppas att de ansvariga får ordning på Bergshamra snart. Det är ju totalt förödande för en elitverksamhet att inte kunna träna och spela på sin egen is. Alla lag behövs inom bandyn.

– Vi är faktiskt obesegrade hemma i seriespelet under hela 2014. Det känns bra och nu ska vi även få till bortaspelet. Vi måste även bli mer jämna i våra prestationer, säger Anders Ekström, assisterande tränare i HIK.

HIK får nu lite julledighet innan annandagsbandyn tar vid. På fredag den 26:e väntar nämligen GT-76 borta klockan 13:00. Ett pånyttfött lag med hög moral som dessutom leds av den gamla HIK-tränaren, Håkan Hult. Mycket nöje på nationaldagen för folksporten bandy.