Press release -

IKT tilbyr et smartere alternativ til milliardinvesteringene i elektrisitetsnettet

Administrerende direktør i et av Europas ledende IKT-selskaper, Maingate, kommer denne uken til å argumentere for at IKT-sektoren har potensial til å kunne levere løsninger til store deler av Europas smarte energi-agenda. Dette minsker behovet for potensielle investeringer med opp til 1 milliard euro og utøker fordelen for en mengde interessenter.

Baard Eilertsen vil presentere et unikt perspektiv på utfordringene vi står overfor når det gjelder revolusjonen innen "smart grid"– på European Utilities Telecom Councils årlige konferanse som avholdes denne uken. Dette er den største samlingen av ledere innen telekommunikasjon, ledere innen energibransjen og deres teknologipartnere.

I sitt foredrag vil Baard hevde at IKT kan aktivere distribuert intelligens, overvåking og kontroll over elektrisitetsnettet, og drøfte nærmere hvorfor dette er viktig for å kunne oppfylle de neste 20 årenes energibehov.

Europa har ikke råd til å bruke milliarder av euro for å utvikle det smarte nettet. Hva kan vi gjøre for å unngå dette? spør Baard.

– Ved å utnytte det ypperste av mulighetene innen telekommunikasjonsteknologi, M2M teknologi og "Internet of Things”, er det mulig å levere løsninger på mange av utfordringene med det smarte nettet uten krevende tekniske løsninger og kostbare strategier som vanligvis er forbundet med denne type prosjekter.

"Internet of Things” er i rask utvikling i nesten alle sektorer. Men selv om det har vært mye snakk om hvordan dette kan arte seg i hjem og bedrifter, vokser nå bevisstheten om den betydelige rollen det kan spille for å løse de enorme utfordringene i energisektoren.

Brukt i energisektoren åpner "Internet of Things” en hel rekke nye løsninger og forretningsmodeller som kan bli alternativer til krevende og kostbar teknisk prosjekter, forklarer Baard.

Det åpner for å utsette behovet for utbygging av nettet gjennom at man implementerer adferds- programmer for å endre forbruk mønstre for å redusere det totale forbruket, integrering av andre typer energi ressurser som gjør at  nettet kan bli selvbalanserende, og gjennom å opprette  systemomfattende lagringsmuligheter for å håndtere både over produksjon- og forbruk.

– Denne tilnærmingen reduserer CAPEX-krav, forkorter tiden det tar å få implementert løsningene og bidrar faktisk til å motivere til private investeringer ved å spre risiko og fordeler.

Baard viser også til hva energisektoren kan lære av den nyeste utviklingen i telekom sektoren, hvor "unbundling" har ført til betydelig innovasjon.

– Erfaringen har vist oss at det er mulig å gå fra en teknologitung, lukket bransje til en bransje som er åpen og fleksibel; en industri som er bygd opp for å iverksette standarder og en bransje som er markedsstyrt snarere enn teknologistyrt.

Maingate leverer funksjonalitet basert på "Internet of Things”  for et intelligent energiøkosystem ved å kombinere maskin-til-maskin-kommunikasjon med skybasert databehandling. Selskapets nyeste prosjekter innen energisektoren omfatter gjennomføringen av Sveriges største energiforbrukseksperiment i samarbeid med E.ON; lansering av et nytt initiativ for å prøve ut forbrukernes respons på energipriser i realtid i samarbeid med den norske nettleverandøren NTE; og et energieffektiviseringsprosjekt til flere millioner pund i samarbeid med den britiske nettverksoperatøren SSEPD.

Til redaksjonen

EUTC 2014

EUTC 2014 er den 13.årlige konferansen til European Utilities Telecom Council. I år samler konferansen over 150 fagfolk fra Telekommunikasjon og Energibransjen i Monaco fra 22. til 24. oktober for sammen å se på telekommunikasjonsstrategier for etter 2020.

 

Foredragene vil ta for seg en rekke temaer, fra sikkerhet, spektrumtildeling, driftsstyring, samarbeid mellom telekom og energibransjen samt implementering av infrastruktur, dette med foredragsholdere fra europeiske energi- og løsningsleverandører. En sesjon vil bli viet "best  practice» fra andre deler av verden, med foredragsholdere fra USA, Canada og Brasil.

EUTC tar sikte på å fremme dialogen mellom vann-, gass- og elektrisitets bedrifter og deres telekommunikasjonspartnere, operatører eller teknologileverandører.

Maingate

Maingate har 15 års informasjons- og kommunikasjonsteknologierfaring og bruker erfaringen til å møte utfordringene i den raskt voksende sektoren for smart energi. Vi leverer ende-til-ende-løsninger som kombinerer aggregering og analyse av energidata med rapporterings-, visualiserings- og koblingsverktøy. Vi skaper fleksible systemer som er drevet av vår åpne standardplattform, mvioTM, noe som gir oss frihet til å jobbe med alle typer teknologi, datastrømmer eller tredjeparts programvare. Vi arbeider tett sammen med våre partnere, som vi støtter i alt fra fra konsultasjon og utstyrsutvelgelse til prosjektering og levering. Vi leverer for tiden M2M-tilkoblings- og informasjonstyringstjenester til mer enn 1000 kunder over hele Europa.

Gå inn på www.maingateenergy.com for mer informasjon om arbeidet vårt innen intelligent energi, og kontakt:

Alisa Murphy, Life Size Media

+44 (0)203 713 7337, alisa@lifesizemedia.com

Gå inn på www.maingatesolutions.com for mer informasjon om selskapet vårt, og kontakt:

Marcus Lannerbro, EVP Partner Strategy & Marcom

+46 70 320 13 25, marcus.lannerbro@maingatesolutions.com


Topics

  • Environment, Energy

Categories

  • climate change
  • digitalization
  • energy
  • energy efficiency
  • internet of things
  • iot
  • m2m
  • machine to machine
  • smart cities
  • smart home

Founded in 1998, Wireless Maingate AB  is an ICT company, providing M2M Connectivity and Data Management services to customers around Europe. We are a trusted partner to more than 1.000 customers, including leading utilities such as E.ON, Fortum and Vattenfall. We work closely with leading technology partners such as Gemalto, Oberthur, Schneider Electric, Kamstrup, Telia, Tele2 and Deutsche Telekom. Today we connect more than 55 % of all smart meters in Sweden, 20 % of all smart meters in Finland, 70 % of the Point-of-Sales terminals in Sweden and 40 % of all residential alarms in Sweden. Maingate is a company in the Nordic VC Verdane Capital fund VI.


Wireless Maingate AB grundades 1998 och är ett ledande ICT bolag. Vi erbjuder M2M kommunikation och IT system för den europeiska marknaden. Vi är en betrodd partner till över 1000 kunder, inklusive ledande energibolag såsom E.ON, Fortum och Vattenfall. Vi samarbetar nära med teknikpartners såsom Gemalto, Oberthur, Schneider Electric, Kamstrup, Telia, Tele2 och Deutsche Telekom. Idag säkrar vi kommunikation för 55 % av alla smarta elmätare i Sverige, 20 % av alla smarta elmätare i Finland, 70 % av betalterminaler i Sverige och 40 % av alla hemlarm i Sverige. Maingate ägs av den nordiska riskkapitalfonden Verdane Capital VI. Verdanes fonder investerar i och utvecklar nordiska tillväxtbolag, och är i Sverige ägare till, utöver Maingate, bland annat EasyPark och MatHem.

Contacts

Kristin Säteröy

Senior Account Manager, Norway +47 90 27 89 89