Pressmeddelande -

Tarjolla on vauhdikasta menoa vesillä, kun maailmanmestari tulee Nolia Springtime messuille

Kiihtyvyys, joka saa formula-autotkin kalpenemaan ja G-voimat, jotka vastaavat suihkulentokonetta tekevät Formula 1 -moottoriveneilystä yhden hurjimmista lajeista moottoriurheilun saralla. Suomalainen Sami Seliö kuuluu lajin parhaimmistoon. Hän vierailee Nolia Springtime messuilla kaksipaikkaisella F1-moottoriveneellään ja hän ylistää Toranda Worldin puitteita.

– Paikka on yksinkertaisesti fantastinen moottoriveneilyyn, hän sanoo.

Sami Seliö on parhaillaan valmistautumassa alkavaan moottoriveneilykauteen lajin kuninkuusluokassa – Formula 1:ssä – kun saamme häneltä hetken juttutuokion. Mitään ei sovi jättää sattuman varaan, mikäli Sami meinaa saavuttaa tavoitteensa: tulla kolmatta kertaa lajin maailmanmestariksi.

– Joka vuosi kamppailu kärkipaikoista kovenee. Kun aloitin F1-veneilyn, vain pienellä joukolla oli mahdollisuus taistella voitosta. Nyt mukana on yli 10 kuskia, joilla on kaikki edellytykset olla mukana kisaamassa kärkisijoista, hän sanoo.

On tärkeää olla kärjessä joka kisassa. Sesonki käsittää seitsemän osakilpailua, joten epäonnistuminen yhdessä voi tarkoittaa sitä, että mestaruushaaveet voidaan unohtaa.

– Samalla lajin haastavuus on se, mikä tekee lajista kiinnostavan ja pitää yllä motivaatiota. Laji on siinä mielessä ainutlaatuinen, että kukin kierros on omanlaisensa. Jos lajia verrataan vaikka Formula 1 –autoiluun, on ajo-olosuhteet radalla vakaampia. Meidän täytyy ottaa huomioon tuuli, virtaukset, veneiden tekemät aallot ja monia muita tekijöitä, kertoo Sami.

Syy miksi saamme Sami Seliön tulemaan Nolia Springtime –messuille ajattamaan yleisöä ja tekemään näytösajoja pohjautuu kutsuun ja vierailuun Toranda World:ssä vuonna 2016.

– Tiesin kyllä, missä Tornio sijaitsee, mutten tiennyt, että siellä on tuon tason tapahtumakeskus ja noin paljon asukkaita lähialueella. Paikka on aivan ylivertainen. Kaikki on valmista moottorivenekilpailuja varten tulevaisuudessa. Tavallisesti kisojen järjestämiseen tarvitaan paljon erikoisjärjestelyjä, mutta Toranda World:ssä kaikki on valmiina. Sen lisäksi paikasta tekee jännittävän myös joen virtaukset ja Ruotsin läheisyys, sanoo Sami Seliö. Tapahtumakeskus alueineen ovat jopa niin hyvä, että Sami uskoo, että Tornio voisi toimia yhden F1-moottorivenekisan tapahtumapaikkana.

Ajatelkaa, mitkä mahdollisuudet teillä olisi esitellä Pohjois-Suomea ja Pohjois-Ruotsia. Kisoilla on 600 miljoonaa tv-katsojaa ympäri maailman, hän sanoo.

Bo Sandström, Projektipäällikkö
bo.sandstrom@nolia.se
+46 911 649 46, +46 70 544 48 78

Nolia Springtime 9-11 kesäkuussa 2017, Tornio

Ämnen

  • Evenemang

Kategorier

  • nolia springtime

Regioner

  • Haparanda

Kontakter

Jonas Dahlberg

Presskontakt VD, Nolia AB +46 (0)90-888 86 03

Erik Säfvenberg

Presskontakt Pressansvarig +46722362600

Relaterat innehåll

Relaterade event