Pressmeddelande -

Nordlandssykehuset bruker RxEye for grensoverskridende medisinsk bildediagnostikk

Nordlandssykehuset i Bodø, Norge, bruker RxEye for grensoverskridende vurdering av nukleærmedisinske undersøkelser.

RxEye, grunnlagt i 2010 i Sverige, tilbyr en nettbasert tjeneste der sykehus og private helseorganisasjoner kan enkelt få tilgang til leverandører med kapasitet for granskning og spesifikk kunnskap for avstandsgranskning innen radiologi og patologi. RxEye web-tjeneste handterer blant annet avtaler og kvalitet og tilgang til pasientinformasjon mellom partene. Legene har gjennom
RxEye tjenester full fleksibilitet og kan granske røntgenbilder eller digitale patologi slides uavhengig av sykehus eller andre private organisasjoner, hvor pasienten har gjort sin undersøkelse.

Nordlandssykehuset, som består av flere sykehus, er Nord-Norges nest største helseforetak.
Bildediagnostikk utføres på høyteknologiske og moderne enheter ved sykehusene i Bodø, Gravdal og Stokmarknes. På sykehuset i Bodø utførte tradisjonelle røntgenbilder og angio/intervensjon, beintetthetsmåling, mammografi og nukleærmedisinske undersøkelser.

Nukleærmedisinske undersøkelser er høytspesialisert og krever spesifikk kompetanse til å vurdere. Nordlandssykehuset bruker RxEye å få tilgang til eksperter i Oslo og Hamburg, Tyskland. Gjennom RxEye kan nukleærmedisinere diagnostisere undersøkelsene som om de var lokalt i Bodø. Nukleærmedisinerene kan dermed unngå å reise til Bodø, mens pasientene får rask og høy kvalitets vurdering.

Nordlandssykehuset valg falt på RxEye fordi de søkte en løsning som er i tråd med norsk pasientdatalovgivning, og samtidig tilbyr fleksibilitet og store muligheter. RxEye krever ingen
kostnadsdrivende tilrettelegging for å få tilgang til bilder og pasientinformasjon, altså ingen avansert høyhastighets – internettilkobling og ingen dedikert PACS - arbeidsstasjon. Løsningen er fleksibel ang antall, oppholdssted og valg av radiologer som kan bruke systemet. Dette setter Nordlandssykehuset stor pris på.

Det neste trinnet er å bruke RxEye for å skape på en ukomplisert måte tilgang for lokale radiologer til egne undersøkelser. Slik at de kan utføre noen diagnostikiske tjenester også når de ikke er tilstede på sykehuset. Det kan også dreie seg om å gi støtte til en mindre erfaren radiolog, når det kommer inn et komplisert tilfelle. Gjennom det får alle involverte, inkludert pasienten, trygghet for alltid å ha tilgang til den beste komptetansen - når det trengs.

Vi er stolte av å ha Nordlandssykehuset som kunde og over til å støtte deres virksomhet med våre tjenester. Nordlandssykehuset viser en moderne måte å arbeide for pasientens beste, og vi er glade for å være en del av denne prosessen. Vi ser frem til et langt og givende samarbeid, sier Magnus Hök, CEO RxEye AB.

Vil du vite mer? Ta kontakt med oss slik at vi kan hjelpe deg:

Magnus Hök, CEO RxEye AB, +46 (0)70 488 88 01, magnus.hok@rxeye.com

Heinrich Backmann, Avdelningsoverlege, Medisinskfaglig stabsavdelning Radiologi og Nukleærmedisin, Diagnostisk klinikk, Nordlandssykehuset, +47 970 90 993,heinrich.august.backmann@nordlandssykehuset.no

www.RxEye.com

Relaterade länkar

Ämnen

  • Hälso-, sjukvård

Kategorier

  • radiologi
  • rxeye
  • nordlandssykehuset
  • oslo
  • hamburg
  • grensoverskridende

RxEye er en raskt voksende svensk IT-foretak innen helsevesenet, som tilbyr en web-tjeneste for offentlige og private virksomheter for å kjøpe og selge kvalitetssikrede og kostnadseffektive  granskningstjenester innen bildediagnostikk. Ved hjelp RxEye viskes organisatoriske grenser ut, for bedre omsorg, raskere og mer nøyaktig diagnose og tilgang til kompetanse globalt. Enkelt, fleksibelt og trygt.

Kontakter

Magnus Hök

Co-founder, Operations Director +46 (0)70 488 88 01