Gå direkt till innehåll
Kunstsnø er bedre enn natursnø

Pressmeddelande -

Kunstsnø er bedre enn natursnø

Kunstsnø og ett nettverk av rør under bakkene sikrer snøen til både påskeferien og 1. Mai Festivalen i Hemsedal.

Ca 50 % av nedfartene i Hemsedal Skisenter er belagt med kunstsnø. Denne er betydelig sterkere en natursnø fordi den inneholder lite luft og er mer kompakt enn natursnø. Kunstsnø er vesentlig mindre utsatt overfor ytre påvirkning fordi varmen trenger saktere inn og vannet har større problemer med å finne veier gjennom snøen. Denne kompakte konsistensen merker man på en vanlig vinterdag ved at bakker med kunstsnø er hardere en bakker med natursnø.

Er godt forberedt på snøsmelting
Vann på avveie kan være et problem for alpinanleggene om våren.  I Hemsedal ligger det et nettverk av bekker i rør under bakken som den siste måneden har blitt tint opp med rørtiner for å sikre gjennomstrømning. Videre overvåkes nærliggende bekker slik at disse ikke får flomme fritt. Skulle noen bekker krysse og dele en løype så legges det ned nye rør og det fyller over med snø. Hemsedal har forberedt seg på denne situasjonen siden snøleggingen startet i oktober og det finnes store snølagre å tære på, og om nødvendig smales løyper inn eller det hentes snø fra en annen løype.

Holder åpent fra topp til bunn
Driftssjef i Andreas Smith-Erichsen i Skistar Hemsedal kan godt forstå at folk spør, men er selv ikke i tvil. ”Vi vil greie å kjøre fra tre topper og ned til barneområdet helt til siste dag som planlagt – 810 høydemeter. Hemsedal Skisenter ligger høyt til fjells og har Nord-Europas høyeste punkt man kan nå med heis vinterstid på Totten 2 på 1450 meter over havet. Høyde gir vanligvis mer kulde og nedbør i form av snø, og tirsdag snødde det fra Veslestølen og opp.” Smith-Erichsen legger til at driftsavdelingen i Hemsedal Skisenter har ingen planer om å la våren få overtaket før heisen stenger kl 16.30 søndag 1. mai.

Ämnen

Kontakter

Linda Morell

Linda Morell

Presskontakt PR-chef SkiStar AB SkiStar AB +46 76 11 860 02
SkiStar Pressjour (endast akuta frågor)

SkiStar Pressjour (endast akuta frågor)

Presskontakt Öppen 2 dec 2024 t.o.m. 1 maj 2025 Övriga tider på året utanför kontorstid, vänligen kontakta SkiStars kundservice på 0771-84 00 00 +46 280 841 60

Minnesvärda fjällupplevelser i Sälen, Åre, Vemdalen, Hemsedal, Trysil och Hammarbybacken i Stockholm

SkiStar äger och driver Skandinaviens fem största fjällanläggningar: Sälen, Åre,Vemdalen i Sverige inkl Hammarbybacken i Stockholm samt Hemsedal och Trysil i Norge. SkiStars vision är att skapa minnesvärda fjällupplevelser som den ledande semesterarrangören för Skandinavien.

SkiStars fjälldestinationer är perfekta resmål för aktiva livsnjutare. Här kan familjer och vänner avnjuta härliga dagar i skidbackarna och aktiviteter på fjället sommartid. Många har upptäckt glädjen med utförsåkning, cykling, löpning, klättring och vandring men också vilken nytta en aktiv semester i fjällen kan göra för att träna kroppen, ladda batterierna och för umgänget med nära och kära.

Välkommen till våra destinationer i Sälen, Åre, Vemdalen, Hemsedal, Trysil samt citybacken Hammarbybacken mitt i Stockholm!