Gå direkt till innehåll
Andra raka för Kristoffersson i RallyX på Strängnäs Motorstadion

Johan Kristoffersson, Volkswagen Dealer Team, tog sin andra raka seger i Supercar-klassen när årets tredje deltävling i RallyX avgjordes på Strängnäs Motorstadion inför 5000 åskådare. Kristoffersson vann finalen i suverän stil före värste konkurrenten i mästerskapet, Sebastian Eriksson, Olsbergs MSE.

– Jag fick en bra start i finalen men det blev trångt i den första kurvan och bökigt bakom mig, säger Kristoffersson. Jag såg att de andra körde ihop vilket gjorde att jag fick en liten lucka. När jag tagit alternativspåret fick jag besked om att jag fortfarande hade en lucka och sedan var finalen ganska odramatisk.

Resultatet innebär att Kristoffersson nu leder mästerskapet på samma poäng som Eriksson. För Eriksson var andraplatsen ändå en framgång med tanke på att han inte blev bättre än tvåa i sin semifinal.

– Jag gjorde bort mig i semifinalen som jag borde ha vunnit och fick starta fyra i finalen, säger Eriksson. Jag gjorde en bra start men sen smällde det och jag fick köra upp mig efter att ha halkat efter.

Tävlingens överraskning var Linus Westman som efter två miserabla tävlingshelger äntligen fick fart i sin Skoda Fabia – belöningen blev en tredjeplats och det var en nöjd Linus Westman som kunde kliva upp på prispallen efteråt.

– Det är helt otroligt, jag ser det som en segerDet är grymt jobbat av hela teamet, nästan så jag blir lite tårögd, säger Westman. Vi har haft fart i bilen hela dagen och i finalen fick jag visa vilken startraket jag verkligen är.

För Robin Larsson, som före tävlingen hade en seger som målsättning för att hänga med i tabelltoppen, blev finalen en besvikelse. Efter att ha slagit Sebastian Eriksson i semifinalen såg Larsson ut som en utmanare om slutsegern, men i finalen tvingades han bryta efter att ha fått teknisk flagg när dörren på höger sida av bilen hade flugit upp.

I Supercar Lites-klassen kunde Patrik Flodin ta sin första seger för säsongen. Kevin Hansen blev tvåa efter att ha tagit sig om Kevin Eriksson i sista kurvan i finalen. Hansen leder mästerskapet före Eriksson och Leise med Flodin som ny fyra.

Super Nationell Klass 2 vann Daniel Gillberg en dramatisk final före Niclas Norström och Mattias Ohlsson.

Om STCC

STCC AB äger de kommersiella rättigheterna till racingserien STCC. Bolaget bildades 1996 och har sitt säte i Stockholm. STCC AB driver och arrangerar en av Sveriges största arena- och TV-sporter. I STCC:s evenemang ingår förutom huvudklassen STCC även Carrera Cup Scandinavia, V8 Thunder Cars, Clio Cup och Formel Renault 1.6. Från 2014 driver STCC även RallyX där Supercar- och Supercar Lites-klasserna ingår.

STCC - Scandinavian Touring Car Championship

STCC bildades 1996 och är världens första nationella elektrifierade mästerskap. STCC driver och arrangerar en av Sveriges största arena- och TV-sporter. Tävlingarna är korta och explosiva där förarna tävlar med modifierade standardbilar. Från mästerskapet har talanger som Jan “Flash” Nilsson, Mattias Ekström, Johan Kristoffersson, Thed Björk, Mikaela Åhlin-Kottulinsky, med flera, kommit fram. I STCC:s evenemang avgörs, i samarbete med Svenska Bilsportförbundet, de svenska mästerskapen i banracing.