Gå direkt till innehåll
Line Depping er Danmarks kandidat til Nova - prisen for årets nordiske designer

Pressmeddelande -

Line Depping er Danmarks kandidat til Nova - prisen for årets nordiske designer

Den 13. august tildeler Formex, Nordens førende mødested for nye produkter, trends, viden og inspiration inden for boligindretning, Nova - prisen for årets nordiske designer. Prisen går til en ung designer, der arbejder i Norden, og som er blevet udvalgt af en jury. Danmarks kandidat til prisen er Line Depping.

Motivation: Linje Depping er nomineret til Nova -prisen 2014 for sit selvforklarende og æstetisk sikre design. Hendes design er minimalistisk og tydeligt forankret i en klassisk skandinavisk tradition; og hvor det samme kan siges om mange andre nutidige nordiske designere, er det meget få af dem, der opnår samme færdigheder som Line. Ved første øjekast virker hendes design enkelt, men jo man studerer designene, jo mere udtryksfulde og spændende bliver de. For at citere modernisten Mies van der Rohe: “Less is more”.

Linje Depping har haft sin egen tegnestue i København siden 2007. For Linje Depping er det afgørende at finde en god grund til at skabe et nyt møbel; en mulighed for at tilføje noget til et objekt med henblik på at forbedre funktionaliteten. Hendes ideer til nye design kommer ofte fra observationer af mennesker og kultur. Hendes stil er enkel, og hendes fokus på funktion indebærer også at skabe plads til uorden for at imødekomme livets komplicerede og kaotiske aspekter. Linje Depping har en særligt fokus på materialer. Line Depping arbejder hovedsagelig i træ, men inddrager også andre materialer for at give modspil til træet. Ved at kombinere forskellige materialer skaber hun en spænding mellem materialernes stoflighed.

Kan du beskrive dit design?
Jeg forsøger at arbejde i en retning, hvor tingene er så enkle og selvforklarende som muligt, og samtidig bevare et menneskeligt udtryk. Så designet er tydeligvis skabt til at blive brugt af mennesker.
Når jeg arbejder er det vigtigt for mig, at jeg ser en grund til at lave et nyt møbel, en situation. Mit mål er, at mine produkter viser, at mit udgangspunkt stammer fra det virkelige liv, hvor vi rent faktisk lever. At det ikke blot er et færdigt skinnende produkt, men at man får fornemmelsen af, at det er et produkt, man virkelig gerne vil bruge i sit daglige liv. At det ikke tvinger en til at ændre noget, men passer ind i det daglige liv med kaos, uorden, ro og orden.

Hvordan arbejder du?
Det er vigtigt for mig at jeg bruger mine hænder, når jeg skaber nye design. Jeg laver altid prototyper - enten i slutmaterialet eller i pap. På den måde er jeg sikker på at få de helt rigtige proportioner og detaljer.

Inspiration?
Jeg er meget interesseret i forskellige materialekvaliteter. Jeg kan lide at arbejde med spændingen mellem forskellige materialer, mellem rå og fine materialer, billige og mere raffinerede, råmaterialets farve og syntetisk farve.

Hvad betyder Nova-nominering for dig?
Det er fantastisk, når mit arbejde anerkendes og værdsættes.

Navn: Line Depping
Alder: 35
Uddannelse: Designer fra Danmarks Designskole i 2007
Et udvalg af tidligere udstillinger og priser:
2014 - Mindcraft14, Milano 2014, bidrog med Elements
2013 - Prisen for projektet 'Wood box experience" fra Statens kunstfond
2011 -1. præmien i Bodum Design Award sammen med Jakob Jørgensen
2007 - 1. præmien i konkurrencen Premio Vico Magistratti, arrangeret af De Padova og Designboom.
http://linedepping.dk/

Andre nominerede er: Iina Vuorivirta, Finland; Brynjar Sigurðarson, Island; Vera & Kyte, Norge og Hanna Dalrot, Sverige.

Tidligere vindere af Formex' designerpris Nova er Hanna Hedman og Simon Klenell fra Sverige i 2011, Mari Isopahkala fra Finland i 2012 og Mattias Stenberg fra Sverige i 2013.

For yderligere oplysninger besøg www.formex.se eller kontakt:
Christina Olsson,+46 8 749 44 28, christina.olsson@stockholmsmassan.se,
Lotta Signeul, +46 8 749 43 36, lotta.signeul@stockholmsmassan.se


Formex arrangeres af Stockholmsmässan og afholdes to gange om året. Formex er Nordens førende mødested for nye produkter, forretningsmuligheder, trends, viden og inspiration inden for boligindretning. Formex byder 850 udstillere, 24.000 besøgende og 950 medierepræsentanter velkommen.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Stockholmsmässan är en av världens främsta och mest flexibla mötesarrangörer. Vi erbjuder den perfekta mötesplatsen för allt från internationella toppmöten till breda publikmässor. Tillsammans med utställare och arrangörer skapar vi välregisserade möten som ger besökaren inspiration, kunskap och affärsmöjligheter. Som Nordens ledande arrangör genomför vi varje år ett 60-tal branschledande mässor samt ett 100-tal nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang. Varje år välkomnar vi 10 000 utställare, 1,5 miljoner besökare och fler än 7 000 journalister från hela världen.

Kontakter

Ronja Nyström

Ronja Nyström

Presskontakt PR- & Pressansvarig 070-789 42 86

Nordens största mötesplats

Stockholmsmässan är Nordens största mäss- och kongressanläggning med 70 000 kvm utställningsyta. Årligen arrangerar vi branschledande mässor samt nationella och internationella konferenser och event. Mäss- och kongressanläggningen är certifierade enligt ISO 20121 – hållbarhet vid evenemang.

Stockholmsmässan
Mässvägen 1
125 80 Stockholm
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum