Pressmeddelande -

​GIH-studenter blev årets studentmästare i futsal

I helgen gick Student-SM i futsal av stapeln i Lundbystrandshallen i Göteborg. Herrklassen vanns av GIH IF Elite.

Totalt 35 lag och ungefär 350 studenter deltog i helgens turnering som bestod av tre olika klasser. Herrklassens segrare blev GIH IF Elite från Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm som vann finalen mot Blekinge Tekniska. På tredje plats kom laget Bafana Bafana från arrangörsföreningen Göteborgs Studenters Idrottsförening.

Förutom att vinna titeln Årets studentmästare 2016, får föreningen möjligheten att med hjälp av Sveriges Akademiska Idrottsförbund representera Sverige och sitt lärosäte i Student-EM i futsal i Turkiet i juli 2017.

• Stockholm

Sveriges Akademiska Idrottsförbund utvecklar, samordnar och företräder svensk studentidrott genom tävlingar, utbildningar och påverkansarbete nationellt och internationellt. Svensk studentidrott erbjuder alla studenter att idrotta på sin ambitionsnivå och är det självklara valet för studenter som idrottar. Förbundet har 90 medlemsföreningar med närmare 60 000 medlemmar.