Pressmeddelande -

Sveriges ishockeylag klart för Universiaden i Granada 2015

Studentidrottslandslaget i ishockey säkrade en plats i Universiaden i Granada 2015 när de vann placeringsmatchen i Universiaden i Trentino mot Japan med 2-1.

Det krävdes förlängning för att skilja lagen åt och där avgjorde lagkaptenen Joachim Thomson efter 1,27.

- Vi gjorde en dålig första period och kände oss pressade av Japan och pressade av situationen att en plats i nästa Universiad stod på spel. Men i andra kom vi ut som ett nytt lag och kom in i matchen. Därför var det blytungt när de gjorde 1-1 i tredje. Men vi slutade aldrig köra och stod där som segrare till slut. Fantastiskt skönt, säger Adam Stigborn.

Nu väntar ny placeringsmatch mot Ukraina i morgon om niondeplatsen i Universiaden.

Svenska poänggörare
1-0 Wiking Westlund, ass Patrik Renström, Stefan Bergqvist
2-1 Joachim Thomson.

Universiaden är en av världens största tävlingar och har arrangerats vartannat år sedan 1959. Årets mästerskap är den 26:e Vinteruniversiaden i ordningen och hålls i italienska Trentino den 11-21 december.

Gemensamt för deltagarna i Universiaden är att de kombinerar sin elitsatsning med eftergymnasiala studier. Sverige sänder en trupp med nära 60 studentidrottare. Tävlingarna håller högsta internationella klass och brukar fungera som förberedelse inför kommande landslagsuppdrag och stora internationella mästerskap.

För utförlig information om den svenska truppen se gärna dokumentet Pressinfo Vinteruniversiaden i vårt pressrum, samt bifogat i detta meddelande.

Internationella studentidrottsförbundet, FISU, sänder vissa tävlingar live, samt lägger ut höjdpunkter från Universiaden här: http://www.livefisu.tv/