Gå direkt till innehåll
Förlust mot Vitryssland för herrarna i lag-EM

Det blev förlust för de svenska herrarna mot Vitryssland med 1-3. Nu krävs seger i sista matchen mot Italien för att ta sig till kvartsfinal av egen kraft.

-  Den andra blev väldigt avgörande. PG hade många chanser att stänga den matchen men tappade fokus lite i ledning och gjorde för många egna misstag, sa coachen Ulf ”Tickan” Carlsson.

Samsonov otäckt säker

I den första matchen förlorade Kristian Karlsson mot Vladimir Samsonov med 1-3 i set. Samme Samsonov som Kristian sensationellt vann över i Czech Open för en månad sedan utan att tappa set. Men vitryssen var fokuserad från start och spelade oerhört säkert med få misstag.

-  Samsonov var riktigt i ordning och man såg på honom att han inte gärna ville förlora en andra gång på rad mot Kristian, sa Tickan.

Pär Gerell gick in i andra matchen mot Pavel Platonov och tog kommandot i de fyra första seten, tyvärr lyckades han bara vinna två av dem, det andra och det fjärde.

-  Det kändes som att jag hade honom men när jag skulle stänga igen och verkligen få grepp om matchen så gjorde jag egna misstag. Det blir väldigt orytmiskt mot honom och jag blev lite för stressad, sa PG.

Ledning 9-5 i första och flera setbollar och ledning 7-4 i tredje men förlust 9-11. PG hade behövt något av de seten för i det avgörande kom han under direkt, 1-5 vid sidbytet och till slut 4-11.

Jon fick känna på underskruv

Jon Persson gav Sverige lite hopp genom att vinna tredjesingeln mot Evguen Chchetinine, en defensivspelare med otroligt mycket underskruv.

-  Det blir lite mindre skruv med den nya plastbollen så det kändes okej ändå. Från andra halvan av andra set spelade jag riktigt bra. Jag lyckades få ut honom djupt i forehand och fick då fler lägen att avgöra med smash, sa Jon.

I den fjärde matchen avgjorde Samsonov för Vitryssland. PG fick aldrig någon ledning i något set och kunde inte störa vitryssen som spelade riktigt bra, egentligen helt utan egna misstag.

Italien kvar i gruppen

För det svenska laget återstår matchen mot Italien, torsdag klockan 20.00. Seger där krävs för att ta sig till kvartsfinal av egen kraft. Skulle Polen slå Italien finns möjlighet till avancemang även vid förlust.

-  Men vi ska fokusera på vår match och vinna den, det är det som gäller, avslutade Tickan.

Peter Johansson

Presskontakt Projektledare evenemang +46 (0)70 860 43 89
Patrik Björs Strand

Presskontakt Kommunikationsstrateg 073-9824060

Om oss

Svenska Bordtennisförbundet (SBTF) bildades 1926 och är medlem av Riksidrottsförbundet. Sätet är sedan 2023 i Helsingborg, Skåne. Svenska Bordtennisförbundet arrangerar varje år en rad nationella mästerskap samt seriespel i alla möjliga nivåer. Internationellt representeras Svenska Bordtennisförbundet av våra kadett- junior-, senior- och paralandslag.