Jenny Rissveds och Calle Friberg svenska mästare i MTB (XCO)

I dagens XCO-tävlingar på Mountainbike SM i Hestra blev det guld till Calle Friberg, Järfälla CK och Jenny Rissveds, Falu CK.

Calle Friberg skaffade sig en lucka redan innan första varvningen, Han var sedan ensam i täten och avståndet till de jagande konkurrenterna hölls sig länge runt minuten. Bakom Calle krigade Emil Lindgren och Matthias Wengelin länge om andraplatsen. Där drog Emil ifrån under sista varvet och spurtade in på 2:a platsen 1:44 efter segraren. På tredjeplats 3:22 efter kom Matthias Wengelin.

Top 3 Herr Elit
1. Calle Friberg Järfälla CK
2. Emil Lindgren CK Natén Säter
3. Matthias Wengelin SCS Racingteam CK

I dameliten drog Jenny Rissveds ifrån de övriga redan på första varvet. Sju varv senare och med en åktid på 1:40:49 åkte hon över mållinjen som segrare i SM 2015 och försvarade därmed mästartiteln. Bakom Jenny kämpade Alexandra Engen ikapp Hanna Berglund och avgjorde till sin fördel på de sista delarna av banan. Alexandra tog silvermedaljen, 10 sekunder före Hanna Berglund.