Djurgården vann Champions Cup

Djurgården mosade Vitkovice ännu en gång i finalen i Champions Cup. Slutsiffrorna skrevs till 10-2 och Djurgården kan nu titulera sig bäst i Europa.
Damernas final kom igång några minuter efter utsatt tid efter att Djurgården tvingats byta till sitt blå matchställ. Men stockholmskorna verkade inte störda av situationen utan tog omedelbart kommandot. 1-0 gjorde Sandra Mattsson efter tre minuter, framspelad av Emelie Lindström. Vitkovices klart mest lysande stjärna kom sånär igenom efter drygt halva perioden men stoppades av Emma Dahlström som fick bege sig till utvisningsbåset. Djurgården redde ut det numerära underläget och i matchens fjortonde minut hittade Emelie Frisk vindsnabba Matilda Sjödin med ett utkast. Sjödin rundade målvakten och satte 2-0. Therése Andersson ökade sedan på till 3-0.

I andra perioden skapade Vitkovice betydligt mer. Man fick också chansen att spela powerplay två gånger om och Djurgårdsdominansen kom av sig. Perioden slutade mållös.

Tredje perioden hade just startat när vi återigen fick se samarbetet mellan Emelie Lindström och Sandra Mattsson. De gjorde både 4-0 och 5-0. Hana Sladeckova reducerade kort därefter till 5-1.  Matilda Sjödin var även idag tongivande i Djurgårdens andrafemma. Sju minuter in i trejde perioden ordnade hon en straff som dessvärre Ranja Varli inte lyckades förvalta. Varli fick dock sin revansch när hon satte 6-1 i efterföljande numerära överläge.

Djurgården vann till slut med hela 10-2.

-Lagen har utvecklats sedan tidigare men än är de inte där. Sverige känns mycket, mycket bättre, säger Ranja Varli som blev tvåmålsskytt i dagens final.

I All star team togs fyra Djurgårdstjejer ut:

Laura Merstalmi
Emelie Lindström
Sandra Mattsson
Ranja Varli

Matchfakta
SC Vitkovice – Djurgårdens IF 10-2 (3-0, 0-0, 7-2)

Första perioden
1-0 (3.20) Sandra Mattsson (Emelie Lindström)
2-0 (14.24) Matilda Sjödin (Emelie Frisk)
3-0 (16.48) Therése Andersson (Matilda Sjödin)

Andra perioden

Tredje perioden
4-0 (0.57) Sandra Mattsson (Emelie Lindström)
5-0 (2.42) Sandra Mattsson (Emelie Lindström)
5-1 (3.31) Hana Sladeckova (Kamilla Paloncyova)
6-1 (8.33) Ranja Varli (Emelie Lindström)
7-1 (10.43) Jenny Gustafsson
8-1 (11.40) Matilda Sjödin (Laura Mertsalmi)
9-1 (14.00) Laura Mertsalmi
10-1 (15.02) Ranja Varli (Sandra Mattsson)
10-2 (19.48) Denisa Ratajova (Hana Sladeckova)

• Bollsporter

• innebandy

Den 5-14 december arrangeras innebandy-VM för herrar i Göteborg. För mer information och biljetter, besök: www.wfc2014.com