Dubbla svenska guld i Student-VM

Sveriges dam- och herrlandslag tog under söndagen guld när Student-VM avgjordes i Singapore. Först finalslog de svenska damerna Finland med 8-7 efter ett rafflande straffdrama. Därefter imponerade herrarna i finalen mot Schweiz och vann med 6-2.

Damfinalen inleddes med svensk dominans. Men det som såg ut att bli en lätt resa mot guldet blev i stället en riktig rysare. Finland höjde sig rejält i andra perioden och spelade bättre och bättre ju längre matchen led.

I straffläggningen spikade Linnea Lexe igen. Iza Rydfjäll sköt behärskat och hårt in sin straff och Anna Wijk rullade efter en lätt dragning in sin straff på backhand.

Guldet i Student-VM är svenskornas fjärde på lika många försök.

Sverige-Finland 8-7, klicka här för matchfakta

För mer info, kontakta:
Andreas Lundmark, förbundskapten: +46 72-304 34 34

---------------------------------------------------------------------------------

”Väldigt rättvis vinst”

Schweiz fick en drömstart på herrfinalen när Kaspar Schmocker sköt in 0-1 efter bara 29 sekunder. Men Sverige jobbade sig tålmodigt och metodiskt tillbaka in i matchen. Efter mål av Eric Björk (2 st), Johannes Wilhelmsson och Anton Eriksson var ställningen 4-1 till Sverige inför tredje perioden.

Ett schweiziskt hopp tändes tidigt i slutperioden när Linard Parli reducerade till 4-2 vid tiden 42.09. Anstormningen uteblev dock och istället pricksköt Martin Karlsson in 5-2 knappt fyra minuter senare. Johannes Wilhelmsson fastställde i slutminuterna slutresultatet 6-2 i öppen kasse. Just Wilhelmsson valdes också till finalens bäste spelare.

Guldet är det tredje i ordningen för Sveriges studentlandslag på herrsidan.

- Schweiz har drygt halva A-landslaget här, med den här vinsten visar det här laget stor styrka. Ett fantastiskt sätt att avrunda några grymma dagar på. Väldigt rättvis vinst och en stor glädje att få se killarnas ögon efter matchen, säger förbundskapten David Jansson.

Sverige-Schweiz 6-2, klicka här för matchfakta

David Jansson, förbundskapten: +46 73-502 55 77

Länk till arrangörens bilder från mästerskapet:

• Universitet, högskola

Den 5-14 december arrangeras innebandy-VM för herrar i Göteborg. För mer information och biljetter, besök: www.wfc2014.com