Faluns andra raka guld i Champions Cup

Det var aldrig något snack om saken i Champions Cupfinalen. Falun utklassade de finska mästarna Happee med hela 12-0.

9.21 in i första perioden stressade Rasmus Enström Happees försvar, roffade åt sig bollen och skickade vidare till parhästen Alexander Galante Carlström som hängde upp 1-0 till Falun. Minuten senare tog Patrik Rokka avslut på en snabb kontring. På hans retur dök Jonas Adriansson upp och tryckte in 2-0. Och det var inte nog där. I den trettonde minuten avancerade Alexander Hallén på högerkanten och vek in bollen till Johannes Skog som ur snäv vinkel skickade in 3-0.

Falun drabbades av en utvisning i inledningen av den andra perioden. Då slet Jonas Svahn till sig bollen efter finskt slarv. Han spelade vidare till Rasmus Enström som rundade en gubbe och la in 4-0. Falun kontrollerade matchen och de få gånger som Happees skott gick igenom agerade Johan Rehn säkert i kassen.

- Vi fick en behafglig start med enkla mål. Sedan trummade vi på men var samtidigt noggranna hela tiden. Det gav utdelning, säger Emil Johansson.

Knappt två minuter in i tredje perioden plockade Alexander Galante Carlström elegant ner en bollen, rundade målvakten och lättade in 5-0. Halvminuten senare flippade Johannes Skog fram till Alexander Hallén som på halvvolley la in 6-0. Matchen var avgjord.

Slutresultatet skrevs till hela 12-0.

- Tidigare under Champions Cup har vi slagit av på takten under matcherna men nu pumpade vi bara på. Att vinna finalen med 12-0 är inte fy skam. Otroligt bra av oss, säger Emil Johansson.

Alexander Galante Carlström och Rasmus Enström togs ut i Allstar-team.

MatchfaktaHappee Jyväskylä  - IBF Falun 0-12 (0-3, 0-1, 0-8)

Första perioden
0-1 (9.21) Alexander Galante Carlström (Rasmus Enström)
0-2 (10.21) Jonas Adriansson (Patrik Rokka)
0-3 (13.39) Johannes Skog (Alexander Hallén)

Andra perioden
0-4 (1.41) Rasmus Enström (Jonas Svahn)

Tredje perioden
0-5 (1.50) Alexander Galante Carlström (Rasmus Enström)
0-6 (2.23) Alexander Hallén (Johannes Skog)
0-7 (3.12) Rasmus Enström (Johannes Larsson)
0-8 (7.08) Thomas Holmgren (Jonas Svahn)
0-9 (11.06) Johannes Skog (Alexander Hallén)
0-10 (11.22) Alexander Galante Carlström (Rasmus Enström)
0-11 (13.12) Emil Johansson (Rasmus Enström)
0-12 (18.40) Johan Fahlström (Casper Backby)

• Bollsporter

• innebandy

Den 5-14 december arrangeras innebandy-VM för herrar i Göteborg. För mer information och biljetter, besök: www.wfc2014.com