Hultgrens show när Sverige spelade ut Finland

Johanna Hultgren hade show mot Finland i den första matchen i Euro Floorball Tour. I den andra perioden gjorde hon hattrick – och Sverige vann till slut med 8-3.
- Jag fick några bra lägen och tryckte dit dem, säger hon.

Damlandslaget befinner sig i tjeckiska Olomouc för fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour. Den första matchen mot Finland blev fartfylld redan från start. Sverige skapade flera chanser i den första perioden, men hade inte marginalerna på sin sida. Om inte bollen gick i målvaktens mask gick den precis utanför stolparna.

Men i den andra perioden vände marginalerna – och då kom också Johanna Hultgren i gång. IKSU-stjärnan gjorde 3-1, 4-1 och 5-2 på knappt sju minuter.

- Vi pratade i omklädningsrummet om att vi skulle rycka upp oss. Jag fick några bra lägen och tryckte dit dem. Så klart att det känns bra, säger hon.

Sverige pressade finskorna högt, stal ofta bollen och kom till många chanser i matchen. I den tredje perioden gick Sverige upp till 7-2 och matchen slutade 8-3.

Värt att notera är också att Emelie Wibron stod för tre assister i segern, varav två var till Hultgren.

- Vi fungerar bra ihop. Vi spelade tillsammans hela förra säsongen och lite den här säsongen också. Vi känner varandra väl, säger Johanna Hultgren som också blev utsedd till matchens lirare.

I morgon spelar Sverige mot Schweiz i EFT. Den matchen startar klockan 18.00 och sänds här.