Pressmeddelande -

Jonathan Paulsson storspelade när Sverige slog Tjeckien

Johannes Larsson blev tremålsskytt och Jonathan Paulsson briljerade när Sverige spelade premiärmatchen i Euro Floorball Tour.

I en kokande Vodova Arena (1543 pers) inledde de svenska herrarna ikväll Euro Floorball Tour. Och det var också Sverige som skulle starta matchen starkast. 1-0 kom vid 3.26 efter att Alexander Rudd brutit ett uppspel och serverat Rasmus Enstörm som enkelt la bollen i mål. Knappt hade man tekat igång igen innan Rikard Eriksson hittade in till Joel Kanebjörk som på sin egen retur satte 2-0. Men tjeckerna krigade på och kunde också reducera den svenska ledningen genom Martin Tokos efter knappt tolv minuter. Det saknades därefter inte kvitteringschanser för det tjeckiska laget men Jonathan Paulsson storspelade i kassen och noterades totalt för 24 räddningar ikväll.
- Målet de fick skulle jag väl ha. Men jag är absolut inte missnöjd. Det blev några räddningar idag, det var roligt, säger Paulsson.

I andra perioden klev Mattias Wallgren in på Martin Östholms plats.
- Jag fick en smäll i en vändning. Vi vet inte exakt vad det är än men det är något med baksidan. Det kändes inte så farligt men det är en säkerhetsåtgärd så vi får undersöka under kvällen, säger Östholm efter matchen.

I den andra perioden påbörjade Sverige sin defilering. Och det var lite otippat Johannes Larsson som skulle bli bäste målskytt för dagen. Först drog han upp ett dragskott i nätmaskorna i andra periodens andra minut. I slutet av mellanakten gjorde han även sitt andra och Sveriges fjärde mål för matchen.

Hattricket fullbordades i period nummer tre när Larsson i boxplay slet sig loss och skickade in 7-1 till Sverige. Alexander Galante Carlström och Jonas Svahn kunde sedan i tur och ordning utöka ledningen och slutresultatet skrevs alltså till 9-1.