Pressmeddelande -

KAIS Mora är svenska mästare i innebandy!

Det var upplagt för en rysare i SM-finalen i Globen. KAIS Mora och Rönnby Västerås slutade etta respektive tvåa, på samma poäng, i årets SSL. Och visst blev det dramatiskt. Ända in i slutskedet, inför 10 523 personer på läktarna.

Efter knappt tre minuter drev Morabacken Tone Einstulen upp bollen på offensiv planhalva. På hennes retur höll sig Therése Karlsson framme och skickade via Laura Loisa i Rönnbykassen in ledningen.

Repliken kom dock omedelbart från Rönnby. På frislag, när hela Moraförsvaret förväntade sig att notoriska målskytten Madelene Backlund skulle lossa själv, spelade hon istället fram Mira Wickman som kunde kvittera.

14.43 tog Moa Tschöp ett oväntat avslut. Helt rätt för det gick rakt upp i krysset och Mora hade återtagit ledningen. Men Rönnby svarade igen. Detta efter att Mira Wickman spelat fram till Linnea Nilsson som elegant vände runt tryckte dit ännu en kvittering.

Nio minuter in i andra perioden fick Mora chansen till spel i numerärt överläge sedan Helena Lundqvist Cabrera åkt ut för hårt spel. Amanda Larsson stod då rättplacerad i slottet och på retur kunde hon sätta 3-2 för sitt KAIS Mora. Rönnbys chanser bestod mestadels av spelvändningar i mellanakten, men skärpan i avsluten var inte riktigt där.

Tredje poerioden var fem minuter gammal när bollen hamnade hos Therése Karlsson som kyligt höll i bollen och sprätte upp 4-2 till KAIS Mora.
- Jag har bränt mina under resten av slutspelet så det var på tiden att jag fick hänga där, säger tvåmålsskytten.

Bara tjugo sekunder senare vände Rönnby spelet snabbt och Mira Wickman kunde göra sitt andra mål för dagen. Rönnby fick ny energi och skapade betydligt mer chanser. Därför kom Malin Andréassons 5-3 som en kalldusch med fem minuter kvar av finalen. Rönnby begärde time-out och plockade keepern men KAIS Mora kunde hålla undan och ta sitt efterlängtade SM-guld.
- Äntligen fick vinna det här guldet som vi längtat efter. Jag är så stolt över alla i och kring det här laget. Vi har gjort det tillsammans verkligen, säger Therése Karlsson.