KAIS Moras urladdning - körde över Classic i Champions Cup-finalen

När det såg som mörkast ut klev KAIS Moras stjärnor fram. 0-3 vändes till 5-3 i den andra perioden. Och till slut vann svenskorna med hela 13-6 i Champions Cup-finalen i Tjeckien.
– När vi spelar på topp är vi riktigt vassa, säger Johanna Holmbom.

Svenska mästarna KAIS Mora kom till tjeckiska Mladá Boleslav för att vinna ytterligare en titel. Det europeiska mästerskapet, Champions Cup, avgjordes under söndagen och i finalen mötte KAIS finska mästarna SC Classic.

Men det började tungt för svenskorna. Tidigt i den andra perioden satte Classic 3-0 och då såg det svårt ut för KAIS.

– Det var en tung start, vi var väldigt passiva. Vi fick stå och invänta dem, det var inte det vi behövde i dag, säger Johanna Holmbom.

Men skam den som ger sig. På 15 minuter gjorde KAIS fem raka mål. Vackrast var Johanna Holmboms 5-3-mål med bara 19 sekunder kvar av perioden. Hon snodde bollen i offensiv zon, dribblade bort en finska, tog köksvägen och lirkade in bollen.

– Jag pressade på backen och hon kändes skakis. Jag tänkte att jag skulle gå hela vägen. Sedan vann jag bollen och det blev naturligt att prova köksvägen. Jag fick in den med lite studs, säger hon.

I den tredje perioden reducerade Classic tidigt, men då svarade KAIS. Therése Karlsson styrde in 6-4 och bara 19 sekunder senare serverade hon Anna Wijk till 7-4. Och en minut senare la Moa Tschöp upp bollen till Karlsson som volleysköt in 8-4. Till slut blev det 13-6 till KAIS Mora, som nu kan titulera sig Europamästare.

– De (Classic) körde någon form av man-man-försvar. Det tappade de på. Vi rullade in bollar hela tiden, säger Holmbom.

Hur bra är KAIS Mora i år?
– När vi spelar på topp är vi riktigt vassa.

Målvakten Amanda Hill, backen Moa Tschöp, centern Anna Wijk och forwarden Malin Andréason kom med i All Star-laget.

15.15 i dag spelar Faluns herrar final i Champions Cup, där de möter schweiziska Wiler-Ersigen. Den matchen sänds live på TV4 Sport och TV4 Play Premium.
Falun har där chansen att vinna sitt tredje raka guld i turneringen.