Pressmeddelande -

Möjligt rekordmål när Sverige slog Tjeckien

Ett möjligt rekordmål från Robin Nilsberth och en show signerad Kim Nilsson. Det gav Sverige segern mot Tjeckien med 7-3 i Euro Floorball Tour.

För ungefär en vecka sedan blev Robin Nilsberth utsedd till Årets spelare i svensk innebandy. När han i kväll satte på sig landslagsdressen i Euro Floorball Tour i Sandviken visade han upp sig direkt. Efter bara fyra (!) sekunder satte han 1-0 – i princip från halva plan.
– Jag vet inte om jag någon gång har gjort ett mål så tidigt i en match, säger Robin Nilsberth.

1 280 åskådare i Göransson Arena såg Sverige glida ifrån till en 4-1-ledning i den andra perioden. Och det var utlandsproffset Kim Nilsson som stod för showen. Först fick han en vacker passning från Rasmus Enström och rundade målvakten till 3-1. Sedan dribblade han sig genom hela det tjeckiska försvaret och sköt 4-1 till publikens jubel.

Men mest jubel under matchen fick hemmasonen Alexander Rudd, som var tillbaka i Sandviken där han växte upp.
– Det var kul att vara tillbaka, det var många gamla bekanta ansikten på läktaren. Det var trevligt, säger Alexander Rudd och fortsätter:
– Jag har inte spelat här sedan jag flyttade härifrån när jag var 15 år. Det var riktigt kul att se mina gamla lagkamrater inne på arenan.

I den tredje perioden fortsatte Sverige sitt offensiva spel. Jonas Svahn satte 6-2 och Kasper Hedlund gjorde sitt första mål i landslaget fram till 7-3, som också blev slutresultatet.

Under lördagen klockan 17.00 möter Sverige Schweiz, som förlorade den första matchen mot Finland med 11-4.