Palmén och Pettersson gladde när Sverige slog Schweiz

Schweiz tog igår en meriterande seger mot Finland. Idag stretade de emot en bit in i tredje. I Sverige var det de minst erfarna spelarna som gjorde flest poäng och som efteråt hyllades av lagkaptenen Johan Samuelsson.

Sverige fick en bra start på den första perioden. Efter två minuter vann Johan Samuelsson boll på egen planhalva, slog en lång passning till Alexander Galante Carlström som disciplinerat la in 1-0 till Sverige. Tio minuter senare fick också Mattias Ljunggren göra sitt första landslagsmål. De schweiziska spelarna visade en enorm hunger och kunde efter ouppmärksamt svenskt försvarsspel dunka in två bollar.
- Schweiz var lite idag som de var när jag kom upp i landslaget 2009. Mycket full fart och fläkt. Sedan stannade det upp lite grann för dem under några år. Det är svårt att avgöra något utifrån en match men idag känns det som att de är på gång igen, säger den svenske lagkaptenen Johan Samuelsson.

Tre minuter före den första periodvilan var det åter dags för tredjefemman att presentera sig. Denna gång genom Jimmie Pettersson, elegant framspelad av debuterande Simon Palmén. Och det skulle komma mer från dem.
- Riktigt roligt att se de nya ta för sig så mycket som de gör. Simon (Palmén) gör en jättefin match och även Jimmie (Pettersson) som är relativt ny. De gör ett hårt jobb som smittar av sig i laget. Även Ljunkan (Mattias Ljunggren) som debuterade igår gör det bra.

I mellanakten tog Sverige mer kontroll över spelet. Man gick ifrån till 6-3 men Schweiz hade inte gett upp. Vid ställningen 7-5 en bit in i tredje perioden var de minst sagt på gång. Men Sverige hade ytterligare en växel. Rasmus Enström och Linus Nordgren visade prov på fint samarbete två gånger om. Och Simon Palmén fick kröna sin fina debut med ett mål innan Emil Johansson kunde fastställa slutresultatet till 12-5.

Imorgon avslutar Sverige Euro Floorball Tour mot ärkerivalen Finland. Matchen kan ses via webben med start 11.45.