Prestigeseger för Sveriges U19-herrar

Sveriges U19-herrlandslag tog en prestigeseger mot Finland i den avslutande matchen i Euro Floorball Tour i Växjö. Slutresultatet skrevs till 6-5, efter storspel av den svenska målvakten Andreas Blom.
- Det är fantastiskt, säger han.

Både Sverige och Finland hade vunnit två matcher tidigare i helgen. Och på förhand talade allt för en jämn fight – men Sverige ville annorlunda. 2-0 i den första perioden blev 5-1 efter den andra. Sveriges målvakt Andreas Blom storspelade och fick dessutom assisten till 5-0-målet.

- Det ar fantastiskt. Jag fick mycket hjälp av backarna också. Det är bara att tacka, säger Blom.

I den tredje perioden reducerade Finland upp till 5-3, men sedan fick Sverige chansen att spela fem mot tre och då satte Filip Björk 6-3 på passning av lagkaptenen Otto Weidman.

Matchen slutade 6-5 efter spännande slutminuter. Finland fick ett sista skott i slutsekunderna, men återigen stod Blom i vägen.

- Det kändes bra. Vi sänkte oss lite i tredje enär de plockade ut keepern, men alla gav hundra procent.

Blom blev utsedd till matchens lirare och kom också med i All Star Team tillsammans med forwarden Kasper Broby.

- Det betyder väldigt mycket. Det är kul att se att träningen ger något, säger Blom.

Nästa gång U19-herrlandslaget samlas är i Skellefteå 4-5 februari när Finnkampen spelas.