Publikfest i Euro Floorball Tour - men Sverige föll

Senast lagen möttes var i VM-finalen i Göteborg. Nu ställdes återigen Sverige och Finland mot varandra i gigantmötet i innebandy. Och till slut fick Finland jubla efter 4-3-segern på straffar i en kokande arena.

Euro Floorball Tour avslutades under söndagen med det hetaste mötet i innebandyvärlden. Världsmästaren Sverige ställdes mot ärkerivalen Finland i ett fullsatt Göransson Arena i Sandviken.

Och 2018 personer på läktarna fick se en otroligt fartfylld match. Storstjärnan Rasmus Enström gav Sverige ledningen efter bara två och en halv minut när han sköt 1-0 i nättaket.
– ”Adde” (Jonas Adriansson) pillade fram den till mig. Den satt fint, säger Rasmus Enström.

Prestigen mellan lagen är enorm och det syntes också på planen. Henrik Stenberg och Alexander Galante Carlström hade flera duster med finnarna under matchen.

Inför den tredje perioden stod det 2-2, precis som det gjorde i VM-finalen när Sverige till slut vann med 3-2.

Men till skillnad från sist tog nu Finland ledningen efter ett diagonalspel som lurade det svenska försvaret. Sverige satte sedan press på sina grannar, och till slut kom också utdelningen. Kim Nilsson spelade fram Alexander Galante Carlström som tog emot bollen, siktade och sköt in kvitteringen lågt.

Det stod 3-3 efter full tid och då väntade straffar som skulle avgöra årets Euro Floorball Tour.
Där missade Sverige sina tre straffar och Finland vann därmed turneringen.
– Det är alltid tufft mot Finland. Vi blandade och gav. Vissa stunder spelade vi riktigt bra, andra gick vi ner oss. Då blir det tufft och jämnt. Vi ska kunna gå ifrån tidigare, säger Enström.

Men trots förlusten kan nu Rasmus Enström och resten av det svenska herrlandslaget se tillbaka på en bra säsong. Framför allt med tanke på VM-guldet som bärgades i december.
– Ja, det har varit en fantastisk säsong på alla sätt och vis. En jäkla bra landslagssäsong och en jäkla bra klubblagssäsong.