Pressmeddelande -

Ranja Varli briljerade när Sverige slog Tjeckien

Storseger för Sverige efter att Ranja Varli satt igång den svenska islossningen.

Sverige var varnat. Tjeckien hade hållit jämna steg med Finland under fredagen. Även i dagens match mot Sverige visades ett uppoffrande spel i defensiven och prov på finurligheter i offensiven. De första riktigt vassa chanserna stod också det tjeckiska laget för men Emelie Frisk som idag vaktade den svenska kassen var säkerheten själv. I den tolfte minuten kom så första periodens enda mål. Ranja Varli hittade Cornelia Fjellstedt med en genomskärare. Fjellstedt gjorde inga misstag utan satte distinkt 1-0 till Sverige.
- Det kändes riktigt bra idag och jag tycker att vi öppnade ytor för varandra i vår formation, säger Ranja Varli.

Och hon skulle visa prov på sin fina speluppfattning fler gånger. Först serverade hon Johanna Holmbom som kunde göra 2-0, därefter fick hon själv avsluta matchens dittills vackraste spelvändning. Tjeckien började mattas av och i spel fem mot fyra kunde Isabell Krantz utöka den svenska ledningen till 4-0. Med två minuter kvar av den andra perioden var hon framme igen. Ranja Varli. På halvvolley flippade hon in sitt andra mål för matchen.
- Jag tycker vi spelade mer avslappnat idag. Vi tänkte nog för mycket igår så det var skönt att ta revansch idag, säger hon.

Du såg ut att vara på ett strålande spelhumör?
- När vi åkte ut så tidigt ur slutspelet har man så klart varit sugen på att få spela igen. Jag har kört med lite olika lag för att hålla igång nu när jag bestämt mig för att inte spela i Djurgården, berättar Varli.

Sverige visade ingen som helst barmhärtighet utan ångade på i den tredje perioden. Slutresultat skrevs till slut till 8-0 och därmed fick Emelie Frisk också hålla den åtråvärda nollan.