Svanström punkterade matchen - då drog Sverige ifrån

Det var länge en stenhård match för Sveriges U19-damer mot Tjeckien i Euro Floorball Tour. Men i slutskedet punkterade Moa Svanström tillställningen med sitt 3-1-mål. Sedan drog Sverige ifrån till 6-1 på bara fyra minuter.
– Det var bara att sätta dit den, säger Svanström.

Den relativt lätta premiärmatchen mot Schweiz (6-1) var ett minne blott för de svenska U19-damlandslaget i dagens match mot Tjeckien i Euro Floorball Tour. Nu blev det en helt annan matchbild med ett böljande spel och målchanser åt båda hållen.

Trots ett spelövertag av Sverige var det Tjeckien som tog ledningen. Vackert spelade de runt innan avslutet satt lågt i målvakten Sophie Brundins högra hörn.

– Jag skulle ha kunnat bli nervös, men det kändes ändå säkert. Vi hade mycket boll och det kändes bra för min del, säger Sophie Brundin.

Omgående kom också kvitteringen. Ellen Svensson spelade diagonalt upp från hörnet i offensiv zon och Sofia Härdin tog sats från sin backposition. Skottet satt klockrent i nättaket.

I gårdagens seger mot Schweiz stod Frida Ahlstrand för ett hat trick. I dag fortsatte hennes målsuccé. Framspelad av Moa Svanström gjorde hon 2-1 i den andra perioden.

– Vi bytte femmor sedan i går. Det fungerade mycket bättre i dag. Alla var delaktiga och vi rullade boll väldigt fort, säger Svanström.

Det märktes verkligen att Sverige ville avgöra i sista akten. Pressen var massiv och spelarna radade upp chanser. Till slut kom också utdelningen. Marie Segerholm spelade rakt över slottet och Moa Svanström gjorde inget misstag.

– Marie hittade mig med en jättebra passning. Det var bara att sätta dit den, säger hon.

– 3-1-målet var otroligt viktigt. Då kändes det som att vi hade matchen. Jag försöker alltid hålla mig under tre insläppta, så då visste jag att det var klart, säger Sophie Brundin.

Segern cementerades när Klara Molin vackert dribblade sig förbi två tjeckiskor och backhandlobbade in 4-1. Av bara farten gjorde hon sedan 5-1, och med två minuter kvar slog Alice Granstedt in en retur till 6-1.

I morgon möter Sverige Finland i den sista matchen i Euro Floorball Tour. Den matchen sänds på www.fanseat.com.
– Det blir riktigt kul. Det är den tuffaste matchen. Vi får ladda och sova bra, säger Svanström.