Pressmeddelande -

Svensk innebandyrevansch på Tjeckien

Senast Sveriges innebandylandslag mötte Tjeckien kom första förlusten någonsin. På lördagen tog svenskarna revansch genom att vinna med 7-2. Alexander Galante Carlström blev tvåmålsskytt.

Det återstår en dryg månad innan innebandy-VM i Göteborg går av stapeln (5-14 december). Just nu spelar svenska landslaget fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour i finska Hämeenlinna mot de värsta konkurrenterna Schweiz, Tjeckien och Finland.

Mot Tjeckien såg den första perioden ut att bli mållös. Det var jämnt, fysiskt men inte någon riktig spets i avslutningarna. Till 16.15 då Falunstjärnan Alexander Galante Carlström klev in ett par steg från högerkanten och nöp till direkt från Alexander Rudds passning som kom från en position bakom mål.

Sverige hann också med 2-0 innan periodens slut då Mattias Samuelsson slog till på volley och hittade krysset från slottet.

- Tjeckien fick några öppna lägen i början där vi räddade situationerna. Annars hade vi hyfsat bra uthållighet i spelet och gjorde mål då och då så vi hela tiden hade ett försprång att gå på, säger förbundskapten Jan-Erik Vaara.

Målen gav Sverige andrum och laget stärktes ytterligare av Alexander Galante Carlströms andra mål för dagen när han efter en dryg minut av mittperioden åter fick en passning från bakom kassen. Skottet var distinkt till 3-0.

Jonas Adriansson första landslagsmål i karriären kom när han i en spelvändning fullföljde en löpning och tajmade passningen från Johan Samuelsson perfekt. Det var fart i det anfallet och det var fart i Sveriges spel överlag – så långt. Linus Nordgren och Johan Samuelsson stod också för varsitt mål innan matchen passerat 40 minuter och Sverige gick till pausvila med betryggande 6-1.

- Vi ska nå till en effektivitet som vi inte ska slarva bort genom att vara överambitiösa i anfallsspelet. Vi ska vara raka där och det var vi bitvis i den här matchen, menar Jan-Erik Vaara.

Tredje perioden blev något vilande. Tjeckien reducerade till 2-6 genom Sverigebekantingen Milan Tomasik och efter målet fick målvakten Patrik Åman två minuters utvisning för protest. Men tjeckerna utnyttjade inte det läget och Robin Nilsberth kunde istället fastställa slutresultatet till 7-2.

- Vi gjorde för många misstag, slarvgrejer, så tjeckerna fick utöva sitt spel lite för ofta och för länge. Kvalitetsmässigt var det lite upp och ner. Men vi visade också att när vi är som bäst är vi väldigt bra, det tar vi med oss, avslutar Jan-Erik Vaara.

Mer info, kontakta:
Jan-Erik Vaara, förbundskapten: 076-130 23 13

Matchfakta
Sverige-Tjeckien 7-2 (2-0, 4-1, 1-1)

Första perioden
1-0 (16.15) Alexander Galante Carlström (Alexander Rudd)
2-0 (19.16) Mattias Samuelsson (Jonas Adriansson)

Andra perioden
3-0 (1.15) Alexander Galante Carlström (Henrik Stenberg)
4-0 (6.32) Jonas Adriansson (Johan Samuelsson)
4-1 (11.35) Tomas Chroust (Patrik Doza)
5-1 (14.20) Linus Nordgren (Jonas Svahn)
6-1 (17.26) Johan Samuelsson (Rasmus Enström)

Tredje perioden
6-2 (3.03) Milan Tomasik (Patrik Suchanek)
7-2 (12.42) Robin Nilsberth (Linus Nordgren)

Innebandy-VM 5-14 december 2014
Den 5-14 december arrangeras innebandy-VM för herrar i Göteborg. För mer information och biljetter, besök: www.wfc2014.com