Svensk seger trots en trög start

DAM. Tjeckien höll emot bra inför sin hemmapublik. Men efter att Sverige lagt i en extraväxel i andra perioden blev det till slut storseger.

Det bedårande spelet från gårdagens match mot Schweiz lyste inledningsvis med sin frånvaro när Sverige idag tog sig an hemmanationen Tjeckien.  Inför den högljudda publiken i Arena Sparta kunde också Eliska Krupnova ge sitt Tjeckien ledningen när hon höll sig framme på en retur 4.45 in i den första perioden. Chanser skapades åt båda hållen och Sverige kunde kvittera i den tionde matchminuten sedan Amanda Johansson Delgado dragit till från vänsterfickan, framspelad av Anna Wijk.

- Tjeckien gör det jobbigt för oss i första perioden med sitt låga aggressiva försvarsspel.  Det blev trångt för oss att kunna göra något vettigt av det, säger Andreas Lundmark.

I slutet av den första perioden tvingades Louise Wickström kliva av och in klev istället Josefina Eiremo tillsammans med Mattsson och Varli.

- Wickström stukade fingret så det är inget allvarligt utan hon kan säkert spela imorgon, säger Lundmark.

Efter periodpaus nummer ett fick svenskorna ett bättre flyt i spelet. En dryg minut in i andra uppfattade Sara Hjorting att Anna Jakobsson stack på djupet och Jakobsson förvaltade utkastet på bästa sätt. Med en läcker lyftning över Hana Ranochova i tjeckiska kassen, gav hon Sverige ledningen för första gången i matchen. På mindre än två minuter hade sedan Amanda Larsson och Isabell Krantz, i tur och ordning, utökat Sveriges ledning till 4-1. Krantz levererade sedan en superb diagonal till Amanda Delgado Johansson som fick göra sitt andra mål för matchen. Därefter var det dags för Ranja Varli att få göra sitt första landslagsmål, och som hon gjorde det. Efter ett fint samarbete med Josefina Eiremo snärtade hon upp bollen ur snäv vinkel i bortre krysset. Tjeckien var ett slaget lag och även om Tereza Urbankova lyckades kontra in en reducering så var inte Sverige klara med den demolering de hade påbörjat i den andra perioden. Anna Wijk flippade på frislag fram bollen till Anna Jakobsson som på Jihdemanér backhandknackade bakom ryggen, rakt upp i nättaket. Ytterst delikat.

I den tredje perioden gick Sverige ifrån till 9-3.

- Vi gjorde det lite halvhjärtat i första perioden. Då de fick mycket spelvändningar på oss men jag tycker att vi korrigerar det bra och har bättre understöd i andra och tredje. Då fick vi kontroll på det, säger Andreas Lundmark.

Imorgon avslutar Sverige Euro Floorball Tour mot Schweiz med start 15.45.

Matchfakta
Tjeckien-Sverige 3-9 (1-1, 1-6, 1-2)

Första perioden
1-0 (4.45) Eliska Krupnova (Veronika Enenkelova)
1-1 (10.26) Amanda Johansson Delgado (Anna Wijk)

Andra perioden
1-2 (1.41) Anna Jakobsson (Sara Hjorting)
1-3 (3.11) Amanda Larsson (Malin Andréasson)
1-4 (3.28) Isabell Krantz (Anna Jakobsson)
1-5 (8.51) Amanda Johansson Delgado (Isabell Krantz)
1-6 (12.25) Ranja Varli (Josefina Eiremo)
2-6 (14.47) Tereza Urbankova (Jana Vojackova)
2-7 (18.32) Anna Jakobsson (Anna Wijk)

Tredje perioden
2-8 (0.14) Malin Andréasson (Emelie Wibron)
2-9 (16.55) Josefina Eiremo (Sandra Mattsson)
3-9 (17.57) Hana Sladeckova (Iveta Hyrslova)

• Bollsporter

• damlandslaget
  • innebandy

Den 5-14 december arrangeras innebandy-VM för herrar i Göteborg. För mer information och biljetter, besök: www.wfc2014.com