Svensk totalseger i Euro Floorball Tour

Sverige tog sin tredje raka seger när man på halvfart utklassade Schweiz.
Sverige tog direkt kommandot i den avslutande matchen mot Schweiz, och målchanserna radades upp. Efter fyra minuter vann Cornelia Fjellstedt boll strax över halva, klev fram, lossade och gjorde sitt första mål i landslaget. Sverige satte rejält hög press på det schweiziska försvaret och efter att Helin prickat stolpen klev Cassandra Edberg fram på returen och gjorde 2-0 till Sverige efter drygt tretton minuter. Amanda Johansson Delgado, som verkar funnit sig tillrätta oerhört väl bredvid Anna Wijk, visade framfötterna och kunde efter väggspel med just Wijk också skicka in 3-0.

Nio minuter in i den andra perioden var det dags igen. Wijk frispelade, bakom ryggen, Delgado Johansson som hade smugit upp på vänsterkanten. Schweiz försökte sätta något högre press och kunde också reducera den svenska ledningen genom Michelle Wiki i den tolfte minuten av andra perioden. Den schweiziska keepern hade bra tryck i sina utkast, men de förvaltades sällan väl av hennes medspelare. När klockan började ticka upp mot sexton minuter var det Anna Wijk som stoppade ett utkast vid mittplan, klev in i slottet och när alla trodde att hon skulle dra till själv, vek hon istället ut till Ranja Varli som stensäkert satte 5-1 till Sverige.

När tredje perioden var fyra minuter gammal kom Anna Jakobsson i en kontring och släppte ut till Adina Augustsson. Augustsson, som fick öppet mål, sköt strax utanför. Men på sargreturen dök Jakobsson upp och kunde via målvakten utöka till 6-1. Under loppet av en minut gick Sverige sedan ifrån till 9-1. När Michelle Wiki reducerade på straff i den elfte minuten fick schweiziskorna en viss energi.  Samma Wiki smashade halvminuten senare in en kontring, rakt upp i krysset. Men sanninen att säga, var det inte mycket till kamp för svenskorna den här matchen heller. De sista minuterna spelades av och Sverige kunde inkassera ännu en storseger.

-Vi började ganska bra de första tio minuterna, sedan blir det mest av en dag på jobbet tycker jag. Vi får inte igång det. Det känns som att det är 75 % av allting. Sedan bjuder inte Schweiz upp till någon direkt kamp heller. Samtidigt är det en konkurrenssituation, så individuellt så borde man vilja. Jag är lite besviken idag men 9-3 mot Schweiz är ändå OK, säger Andreas Lundmark efter matchen.

Lundmark passar också på att sammanfatta Euro Floorball Tour där Sverige fick lyfta bucklan efter tre solklara segrar:

-Det är tre bra vinster rent resultatmässigt, sedan tror jag tjejerna har mycket att en del annat att ta med sig härifrån. Vi har så få tillfällen att träffas så när vi ses vill man skicka med dem så mycket som möjligt. Vi har tittat på mycket små detaljer i spelet på video som de individuellt kan jobba vidare med hemma.

-Det var kul att se Anna Jakobsson i landslaget igen. Det var första gången för mig så här på nära håll och man ser verkligen att hon ger hundra i allt hon gör, både i uppvärmningen och under matchsituation. Det brinner verkligen i ögonen på henne. Sedan tycker jag att Amanda Delgado Johansson fortsätter att leverera på den här nivån. Och Anna Wijk, hon blir ju bara bättre för varje dag känns det som.

Matchfakta
Schweiz-Sverige 3-9 (0-3, 1-2, 2-4)

Första perioden
0-1 (4.12) Cornelia Fjellstedt
0-2 (13.54) Cassandra Edberg
0-3 (18.03) Amanda Johansson Delgado (Anna Wijk)

Andra perioden
0-4 (9.40) Amanda Johansson Delgado (Anna Wijk)
1-4 (12.52) Michelle Wiki (Seraina Ulber)
1-5 (15.52) Ranja Varli (Anna Wijk)

Tredje perioden
1-6 (4.27) Anna Jakobsson
1-7 (8.43) Katarina Bjuhr (Amanda Larsson)
1-8 (9.37) Anna Jakobsson (Cornelia Fjellstedt)
1-9 (9.48) Ranja Varli (Cassandra Edberg)
2-9 (11.19) Michelle Wiki (straff)
3-9 (11.55) Michelle Wiki (Priska Von Rickenbach)

• Bollsporter

• damlandslaget
  • innebandy

Den 5-14 december arrangeras innebandy-VM för herrar i Göteborg. För mer information och biljetter, besök: www.wfc2014.com