Sverige vann mot Finland efter ett straffdrama som pågick i åtta omgångar

Finland inleder matchen med mål efter 45 sekunder. Efter 3:21 utökar Finland sin ledning till 2-0. Sverige reducerar till 1-2 efter ett stort tryck på det finska målet och man lyckas även göra 2-2 med bara 29 sekunder kvar av första perioden. Albin Hedstål står för assist till båda målen.

- Vi är sömniga i början och har lite premiärnerver och släpper två. Sen resterande delen av matchen tycker jag att vi driver matchen och gör det väldigt bra, säger Markus Puskala, förbundskapten för U19-herrarna.

I andra perioden tar Finland återigen ledningen med 2-3. Utvisningen för 12:04 Oliver Liedberg innebär dessvärre även 2-4 trots att Viktor i mål gör en strålande räddning precis innan målet.

I sista perioden börjar Sverige med hög fart och intensitet. Viljan att reducera är stor. Efter drygt 2 minuter reducerar Lukas Hedblom och assist för tredje(!!) gången idag står Albin Hedstål för. Dessvärre gör Finland ytterligare ett mål bara en minut senare.

Sveriges 4-5 är en delikatess. Patrik Gustavsson får bollen vid sargen vid halva plan och tar sig igenom hela det finska försvaret med några aviga dragningar och avslutar med en backhandlyftning över målvaktens ben i bortre. Oskar Block gör 5-5 köksvägen, han får bollen i en kontring av, återigen, Albin Hedstål.

- Jag fick väldigt bra hjälp där ute. Visst, fyra assist men det är femman som gör alla mål tillsammans! Säger Albin Hedstål efter matchen där han också blev utsedd till matchens lirare.

Med drygt fem minuter kvar utav matchen tar Sverige ledningen för första gången och det är Adam Nilsson på pass av Jacob Embretzen. Finland reducerar och matchen avgörs på straffar.

- Vi har några i laget som kliver fram och vill verkligen lägga straffarna och är otroligt kyliga i avsluten. Jag är verkligen imponerad av dem! Säger Markus Puskala.