Sverige vann över Polen med 17-2 i grupp B under VM i Bratislava

Sverige mötte Tyskland i VM-premiären och vann med 23-2. Idag ställdes man mot Polen i den andra matchen i Grupp B och vann med 17-2. Emelie Wibron gjorde sin 100e landslagspoäng, i och med sina 1+3 i dagens match.

Sverige inledde matchen med högt tempo och ägde Polens slott och gjorde därifrån flertalet av de sju målen som kom under de första 20 minuterna. Malin Andréasson var först med att hitta rätt och gjorde även mål nummer två. Efter 02:33 framspelad i slottet, av Moa Tschöp, gjorde hon inte något misstag och placerade lugnt bollen till vänster om målvakten. 2-0 och återigen en fri Malin Andréason i slottet, denna gång assisterad av klubbkamraten Anna Wijk.

I den andra perioden gjorde Emelie Wibron sin 99e och 100e landslagspoäng när hon assisterade Johanna Hultgrens två mål, Hultgren hade därmed fullbordat sitt hattrick för kvällen.

Matchen slutade 17-2 till Sverige som har två raka vinster och möter Schweiz imorgon i gruppfinalen, kl. 15.40.

Visste du att

- Emelie Wibron har gjort 100 landslagspoäng.
- Hattrick av VM-debutanten Johanna Hultgren i dagens match.
- Debutanten Adina Augustsson gjorde sitt första VM-mål i  dagens match.

Bilder

Här hittar du bilder som är fria att publicera med fotocred IFF.

Rörligt

Du får använda material från IFFs YouTube-kanal för att göra egna videoklipp. Innehållet från matcher får inte vara längre än 45 sekunder totalt i ett klipp. Dessa videoklipp kan publiceras till alla plattformer och man måste ge IFF bildcred för materialet samt ha med en länk till IFFs YouTube-kanal.

Matcherna kan följas live samt ligger uppe efteråt på:

Citat

Johanna Hultgren (Bild finns bifogat)

-Jag tycker att vi kändes ganska bra. Första perioden var sådär, men vi höjde oss i andra och tredje. För egen del kändes det bra. Det var skönt att stänka dit några bollar, det var bra för självförtroendet. Jag och Emelie Wibron fungerar bra ihop, det vet vi sedan innan. Vi har spelat tillsammans i hemma i IKSU.

Emelie Wibron (Bild finns bifogat)

-Jag hade koll på att jag låg på 91 innan VM startade. Men jag hade inte koll på det under matchen, jag vet inte vilken poäng som var nummer 100. Det är en ganska cool siffra att ha tagit sig över. Jag har ändå varit back ganska många av mina landskamper. Så det låter som riktigt många poäng faktiskt.

Andreas Lundmark

- Polen var mer aggressiva än vad vi hade förväntat oss. Vilket gjorde det lite rörigt, lite Hawaii här och där, vi släpper en del kontringar. Det är naturligtvis inte bra men jag är ändå trygg i att det kopplas på imorgon när det gäller lite mer. Jag förväntar mig att det blir mer försvarsspel och mer noggrannhet imorgon och det kommer att krävas också. Schweiz har bättre spelare och dem har imponerat hittills i turneringen. Jag tror ändå att vi kommer stå som gruppsegrare imorgon och det ska vi göra.