Sveriges U19-damer framme i VM-final - efter ny nolla

Sveriges U19-damlandslag är klart för VM-final. I semifinalen mot Tjeckien blev det 5-0.
– Det var tufft, men de fick inte så många lägen, säger målvakten Lovisa Hedin.

Precis som för två år sedan, när U19-VM arrangerades senast, är Sverige framme i final. De regerande världsmästarna har gått igenom mästerskapet i Belleville i Kanada oerhört starkt. Efter de tre gruppspelsmatcherna hade Sverige 41-0 i målskillnad. Och i semifinalen mot Tjeckien fortsatte succén. Efter 5-0 har målvakterna Hanna Svensson och Lovisa hållit nollan i sex perioder var. Tolv sammanlagt, alltså.

– Jag tycker inte att vi att vi har satt på prov än. Men vi är bra, säger Lovisa Hedin.

Måldrottningen Annie Nilsson höll sig framme två gånger om i den första perioden. Båda hennes mål assisterades av Jonna Sjöberg. Men tjeckiskorna var inte ofarliga och försökte ofta kontra.

– Det var tufft, de låg på ganska bra. De la in många farliga bollar framför mål. Lovisa (Hedin) gjorde en jättebra match i målet, säger backen Gabriella Strandberg.

Den andra perioden blev mållös, och den tredje hann gå elva minuter innan det blev mål igen. Frida Ahlstrand klev in i det höga slottet och sköt 4-0. Några minuter senare tog Ellen Svensson sats och drog till. 5-0 satt snyggt i nättaket.

– Det var tuffare än tidigare, men det är det vi tycker är roligt, säger forwarden Marie Segerholm.

Sverige spelar VM-final mot Finland i morgon söndag. Den matchen startar natten till måndag, 00.10 svensk tid, och sänds live på Internationella Innebandyförbundets Youtubekanal.

– Det är den matchen vi har längtat efter hela veckan, det ska bli jätteroligt, säger Marie Segerholm.