Världsrekord när Storvreta tog SM-guld

Inför en världsrekordstor publik vann Storvreta SM-finalen mot Linköping med 5-4. Och det blev ett drama ända in i slutet.
– Jag är så väldigt lycklig, säger Mattias Samuelsson.

18166 åskådare, i den största innebandymatchen genom tiderna, såg en oerhört spännande SM-final i Tele2 Arena mellan Storvreta och Linköping. Det rödklädda laget från Uppsala hade en stor klack med sig på läktaren – som hjälpte laget till en snabb ledning. Albin Sjögren sköt 1-0 och Mattias Samuelsson 2-0 i den första perioden. Och Tele2 Arena fullkomligt exploderade i jubel.

– Det är så jäkla tråkigt att man inte hinner njuta. Jag har varit så jäkla nervös. Men nu ska jag njuta och försöka suga in det här. Jag mår bra, säger Mattias Samuelsson.

Den andra perioden blev desto jämnare och Linköping hämtade upp 3-1 till 3-3 inför slutakten.

Spelet böljade, och omgående kom ledningsmålet för Linköping. Kuggen Martin Karlsson sköt 4-3, assisterad av sin lillebror Anton, efter bara tre minuter i den sista perioden.

Inför en euforisk publik i Tele2 Arena kvitterade sedan Albin Sjögren i powerplay. En passningskombination mellan tre spelare ledde fram till att han satte 4-4 i nättaket. Bara minuter senare slog Storvretas kapten Mattias Samuelsson till för andra gången för dagen. Vändningen var ett faktum, och det målet blev också det avgörande i SM-finalen.

– Jag försökte följa med upp i anfallet. Jimmie (Pettersson) hittade mig, så det var bara att skicka in den, säger Samuelsson.

Det här var Storvretas fjärde SM-guld genom tiderna. Senaste guldet kom 2012.

– Jag är så väldigt lycklig, säger Samuelsson.