Rullstolslandslaget lämnar in protest efter matchen mot Storbritannien

På poängtavlan stod det 62-67 till Storbritannien när 40 minuter hade spelats av den sista gruppspelsmatchen. Det skulle betyda att Sverige inte gick vidare till slutspel. Men riktigt så enkelt är det inte. Sverige hade en bra anledning till att lämna in en protest.

Landslagschefen Jonte Karlsson, som är på plats i Adana (Turiket), rapporterar minuterna efter Sveriges förlust mot Storbritannien, att man lämnat in en protest.

-Det är kalabalik här. Vi har kollat på match-dvd:n tillsammans med kommissarien och domarna, säger Karlsson.

Anledningen är följande. Med 35 sekunder kvar av matchen fick Storbritannien skjuta ett straffkast för mycket. Det resulterade i att Sverige låg under med fyra poäng istället för tre. Skillnaden blev stor när det kom till taktiska drag och Sverige tvingades foula.Nu har Sverige alltså lämnat in en skriftlig protest.

-Det återstår att se om det blir omspel eller inte. Synd att det ska bli så här för det var en väldigt bra basketmatch. Sverige var fantastiskt bra i första perioden men sämre i den andra. Men vi kom hela tiden tillbaka och det hade lika gärna kunna gå åt andra hållet, menar Karlsson.

Kontakt: Jonte Karlsson, 070-897 37 10